Pe 2 februarie 2016,TeleGeography anunta inchiderea retelei Clearwirece folosea tehnologia WiMAX. Sa reamintim ca acum cativa ani si timp de mullti ani, Clearwire a fost port-drapelul tehnologiei WiMAX, cu un puternic sprijin financiar din partea INTEL, iar inchiderea retelelor sale poate fi privita ca decesul oficial al tehnologiei WiMAX, care a pierdut lupta cu familia tehnologica GSM/UMTS/LTE.

Romania pare o exceptie in acest context fiind una dintre putinele tari in care inca se mai foloseste aceasta tehnologie prin SNR (Radiocom).

De cativa ani Radiocom insista in a opera o retea WiMAX (pare-se WiMAX fix) oferind acces Internet la punct fix, numarul clientilor nefiind prea mare (la 31 mai 2013: 2263 clienti persoane fizice si 570 clienti persoane juridice) daca comparam cu UPC Romania (471.000), Telekom (1,2 milioane) sau RCS&RDS (circa 2 milioane).

Nu-mi dau seama daca aceasta linie de servicii constituie o afacere lucrativa, tinand sema de investitiile in retea, de tehnologie, de numarul de clienti, de venituri, banuind ca nu.

Articolul integral, pe http://nicolaeoaca.blogspot.ro