Duminica, inainte de inceperea Mobile World Congress Barcelona, Samsung va prezenta telefoanele sale de varf da gama S7 si S7 Edge, insa ca in fiecare an, au aparut o multime de informatii despre aceste noi telefoane. Se pare ca bateriile vor avea capacitate mult mai mare, S7 Edge va avea ecran de 5,5 inci, iar preturile de lansare vor fi mai mici decat cele de la S6 si S6 Edge.

Samsung Galaxy Unpacked 2016Foto: Samsung

Samsung este liderul pietei smartphone-urilor in lume, cu o cota de 23%, insa compania este departe de maximul din 2012 cand ajunsese la 31%. Compania isi pune insa mari sperante in noua generatie ale modelelor de varf de gama care vor fi lansate in cateva zile la Barcelona.

Despre S7 si S7 Edge au aparut multe detalii, unele venite din mai multe surse care si in anii trecuti au avut dreptate. Se pare ca in acest an, S7 va ramane la 5,1 inci, insa versiunea curbata S7 Edge va "creste" pana la 5,5 inci.

O alta modificare importanta tine de baterie. La S6 autonomia era un punct slab. Se pare ca S7 va avea baterie de 3,000 mAh (fata de 2.550 mAh la S6), iar la S7 Edge va avea 3.600 mAh (fata de 2.600 mAh la S6 Edge).

Asta inseamna ca bateria lui S7 Edge ar trebui sa permita 18 ore de video playback, fata de 13 ore la S6 Edge. Ambele vor avea 32 GB de stocare, putand ajunge la aproape 200 GB cu card SD. Ambele vor avea 4 GB de RAM.

Zvonurile spun ca cele doua modele vor avea camera cu senzor de 12 MP, fata de 16 MP la generatia S6, insa deschiderea va fi de f/1.7, ceea ce inseamna fotografii mai bune in miscare si pe lumina mai slaba. Daca bateria a fost un punct slab la S6, camera a fost excelenta si e de asteptat sa fie la fel si la S7.

Initial s-a spus ca S7 si S7 Edge vor avea port USB-C, insa cele mai noi imagini aparute contrazic acest lucru.

Un alt zvon este legat de pretul de pornire, cel al versiunior de 32 GB ale S7 si S7 Edge. Pretul va fi cu 50 euro mai mic decat la S6 si S6 Edge, ceea ce va constitui un atuu in lupta cu iPhone.

Surse: The Verge, Forbes