Romtelecom si Cosmote au lansat primul pachet comun pentru utilizatorii rezidentiali si pentru companii, respectiv un abonament de internet in banda larga si telefonie, care beneficiaza timp de un an de zile de o reducere de 10%, se arata intr-un comunicat de presa comun al celor doua companii. Dupa primele noua luni ale acestui an, rezultatele ambelor companii sunt negative. Oficialii Romtelecom si Cosmote anunta ca acest pachet este primul pas al unei colaborari tot mai puternice.

Potrivit informatiilor oferite de cele doua companii, reducerea este valabila pentru un an, la abonamentele de Internet si telefonie mobila si se aplica suplimentar promotiilor in curs. Oferta incepe de la 11,2 euro/ luna (abonament de internet si telefonie mobila, cu TVA inclus) si este valabila pana la 7 ianuarie 2008 in toate magazinele Romtelecom, Cosmote, Germanos si Internity din Romania.

Oficialii ambelor companii sustin ca acesta este primul pas al unei colaborari puternice pe piata telecom din Romania.

„Intr-un singur pachet oferim mai multe servicii de comunicatii si, implicit, mai multa valoare. Clientii pot economisi mai mult, beneficiind de un discount suplimentar de 10% adaugat la actualele oferte promotionale de la Romtelecom si COSMOTE, pentru Internet broadband si telefonie mobila. Acesta este doar primul pas al unei colaborari ce va deveni din ce in ce mai puternica pe piata locala”, a declarat Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom.

“Suntem incantati sa ne unim fortele cu Romtelecom si sa lansam astazi acest pachet care include o conexiune ADSL de calitate si cele mai accesibile abonamente pentru telefonia mobila. Aceasta oferta marcheaza inceputul colaborarii cu Romtelecom, menita sa ofere pachete de produse si servicii comune, care raspund nevoilor reale ale utilizatorilor din Romania ”, a declarat Nikolaos Tsolas, CEO Cosmote Romania.

Noua oferta aduce o reducere de 10% pentru primul an, la oricare dintre cele opt tipuri de abonamente pentru segmentul rezidential si cele 16 tipuri de abonamente business ale Cosmote. Serviciul de internet in banda larga al Romtelecom, ClickNet are in prezent 300.000 utilizatori.

Cosmote Romania este controlata de Cosmote Grecia (70% din actiuni) si Romtelecom (30% din actiuni). De cealalta parte, Romtelecom are ca actionar majoritar, grupul elen OTE, care detine 54,01% din actiuni, restul de actiuni fiind controlat de statul roman.

In primele noua luni ale acestui an, Cosmote Romania a inregistrat pierderi operationale de 27,4 milioane euro, o imbunatatire de 40% comparativ cu pierderile de 46,3 milioane euro, inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Conducerea Cosmote se asteapta la un rezultat operational pozitiv in 2008 si la profit net abia in 2009. Nu in ultimul rand, operatorul a anuntat recent ca a ajuns la trei milioane de utilizatori. In aceeasi perioada a acestui an, Romtelecom a inregistrat un profit net de 19,5 milioane de euro, cu 53,1% mai putin decat in perioada similara a anului trecut.