Interventiile oficialilor Telekom veneau sa dea asigurari ca in urma acestui acord Telekom isi va intari pozitia pe piata. Ultima interventie, prezentata in Ziarul Financiar din 8 martie 2016, era facuta de personalitati de marca al operatorului OTE. Michael Tsamaz, director executiv OTE, se astepta la o imbunatatire a rezultatelor Telekom la finele acestui an. 'Ne asteptam de asemenea ca veniturile sa inceapa sa inregistreze beneficii de pe urma cooperarii cu Orange Romania', declara si Babis Mazarakis, directorul financiar grup OTE.
- Ce a oferit RomTelekom? Reteaua fixa, activ strategic pe care Orange nu l-ar putea avea!
In acest acord RomTelekom ofera un activ strategic - reteaua sa de acces la punct fix - activ pe care Orange Romania probabil nu l-ar putea avea vreodata, decat printr-o achizitie (putin probabil). Construirea ar cere mult timp, bani, etc. RomTelekom are o retea de comunicatii fixe cu acoperire nationala este adevarat construita pe baza cablului simetric cu fire de cupru in zona de acces, dar la care in ultimii ani perechea simetrica este inlocuita tot mai mult cu fibra optica, operatorul avand in plan sa conecteze pana la finele acestui an 2 milioane de locuinte cu fibra. Dar si restul retalei, cu cablu simetric in reteaua de acces, poate fi folosita pentru transmisii de date folosind tehnologii DSL, cum are de gand grupul Telekom sa faca in alte tari.
'In Romania vom inlocui reteaua veche de cupru cu una de fibra optica, in timp ce in alte tari am decis sa implementam o tehnologie care permite imbunatatirea serviciilor de date prin liniile de cupru. In mod specific, in Romania avem in plan 2 milioane de gospodarii acoperite de reteaua de fibra optica pana la sfarsitul acestui an', declara Claudia Nemat, membru in boardul Deutsche Telekom, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Barcelona in 22 februarie 2016.
- Ce a primit Telekom? Aces la reteaua LTE a operatorului Orange
Continuare pe http://nicolaeoaca.blogspot.ro/
De 2 lei. Ma asteptam la mai mult de la dl. Oaca.
Eu zic ca nimeni nu pierde, nu castiga in acest moment.
Ambele parti aveau nevoie de investitii majore si mai ales timp.
Va castiga mai mult cel care va utiliza la maxim resursele pe care le are la dispozitie.
Orange va folosi liniile ADSL si fibra pt clienti "corporate" cum zic ei, altel nu renteaza.
Telekom poate sa se adreseze oricui cu 4G.
Avand in vedere ca Orange are o masa mult mai mare de clienti, eu zic ca singura sansa a Telekom e sa mai lase la pret ca sa atraga clienti. Cu preturi aproape de Orange si VDF nu fac mare branza.