Catalin Buliga, in prezent Head of Fixed Access Network in cadrul companiei, va prelua incepand cu data de 1 mai 2016 functia de Technology Director in cadrul Vodafone Romania, a anuntat vineri al doilea mare operator local de telefonie mobila. Catalin Buliga va face parte si din echipa executiva de management. Acesta revine practic in cadrul Vodafone, unde a mai lucrat in pozitii de conducere timp de 10 ani pana in 2008. Ulterior, a detinut functii de conducere in cadrul UPC timp de sapte ani, incluzand rolul de CTO al UPC Romania si UPC Ungaria.

Catalin Buliga, director de tehnologie la Vodafone RomaniaFoto: Vodafone Romania

Catalin Buliga lucreaza in cadrul companiei din septembrie 2015. Catalin Buliga a absolvit Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, in 1995.

Giovanni Chiarelli

Giovanni Chiarelli

Foto: Vodafone Romania

Catalin Buliga il inlocuieste pe Giovanni Chiarelli, care va fi promovat in rolul de Technology Director, Vodafone Spania, incepand din 1 mai. Giovanni Chiarelli s-a alaturat Vodafone Romania in iulie 2012 si a fost determinant in dezvoltarea si lansarea retelei Supernet 4G, care apoi a fost certificata de doua ori consecutiv 'Best in Test' pentru voce si date de catre auditorul independent P3 Communications.

Vodafone Romania avea un numar total de 9.101.292 de clienti (SIM-uri valabile) ai serviciilor mobile, de voce si internet fix si m2m la data de 31 decembrie 2015, in crestere cu 496.723 fata de perioada similara a anului precedent.

Din numarul total de clienti, 8.463.213 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. ARPU mobil al Vodafone Romania a ajuns la 6,2 Euro in cele trei luni incheiate la 31 decembrie 2015.

Veniturile din servicii aferente trimestrului incheiat la 31 decembrie au atins 173,9 milioane de Euro, in crestere cu 5,1% fata de perioada similara a anului precedent, in termeni organici.

La 31 decembrie 2015, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 41% din baza de clienti, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 59%. Numarul utilizatorilor serviciilor pre-platite a scazut cu 0,3 puncte procentuale fata de trimestrul anterior.