GTS Telecom, furnizor de telecomunicatii bazate pe infrastructura, detinut de grupul german Deutsche Telekom, a anuntat miercuri deschiderea primului sau centru de date din Cluj-Napoca, in Liberty Technology Park. Investitia in acest al doilea centru de date GTS Telecom din Romania atinge aproximativ 500.000 de euro si este estimata la un milion de euro, in urmatoarea perioada. Anul trecut, compania care are 125 de angajati, a investit un milion de euro in extinderea si modernizarea centrului de date pe care compania il detine in Bucuresti, inca din anul 2007.

Centru de date GTS in Cluj-NapocaFoto: GTS Telecom

Investitiile au loc in contextul cresterii cererii serviciilor de data center, cloud (virtualizare), disaster recovery si business continuity, sustine furnizorul telecom. Numarul contractelor pentru servicii de colocare si de cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom in Romania a crescut cu o medie anuala de 25% in ultimii doi ani.

Centrul de date din Cluj-Napoca, localizat in complexul Liberty Technology Park, se intinde pe o suprafata de 140 de metri patrati si este echipat cu tehnologie la standarde 2015. Aceasta este a treia investitie semnificativa a furnizorului telecom in sectorul centrelor de date intr-o perioada de doi ani.

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania. Compania are sediul in Bucuresti, numara aproximativ 125 de angajati si furnizeaza solutii nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti. Compania administreaza o retea extinsa de Ethernet si MPLS, bazata pe o infrastructura solida de fibra optica.

In iunie 2014 a fost finalizata oficial tranzactia prin care Deutsche Telekom a achizitionat GTS Central Europe, grupul din care facea parte GTS Telecom. Operatiunile GTS Cehia si GTS Polonia au fost integrate de catre operatiunile Deutsche Telekom din tarile respective, care astfel si-au consolidat segmentul business-to-business. In Romania, GTS Telecom, detinuta de Deutsche Telekom, continua sa opereze independent.