Posta Romana a relansat licitatia pentru contractarea unui credit de 60 milioane de lei, in vederea finantarii pentru capital de lucru, credit ca va avea o perioada de rambursare 36 luni, potrivit unui anunt publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Costul creditarii este estimat la peste 8,125 milioane de lei (fara TVA) si va fi finantat din surse proprii. O licitatie similara lansata in decembrie 2015, la care au depus oferte Exim Bank si Unicredit Bank, a fost anulata in aceasta luna cu motivatia: 'abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului'.

Posta Romana, sediu centralFoto: Posta Romana

Posta Romana a lansat in luna decembrie a anului trecut o licitatie similara pentru contractarea unui credit in valoare totala de 60 milioane de lei, in vederea finantarii pentru capital de lucru, credit ca va avea o perioada de rambursare 36 luni, la care costul creditarii era estimat la peste 10,2 milioane de lei (fara TVA), urmand sa fie finantat din surse proprii.

In cadrul acestei licitatii, Posta a primit doua oferte, din partea Exim Bank si Unicredit Bank, dar licitatia a fost in final anulata in aceasta luna. Motivul prezentat in SEAP a fost urmatorul:"Abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului. Observatii: Procedura se anuleaza in conformitate cu art. 209, alin (1), lit c)^1 coroborat cu prevederile art. 209, alin (4), lit b) din OUG nr. 34/2006".

Operatorul postal a reluat practic astazi aceasta licitatie. Pentru detalii vezi documentatia de atribuire atasata acestui articol.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 15.04.2016. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 25.04.2016. in aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie. Compania a incheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), dupa cinci ani de pierderi.