Francezul Yves Martin va fi noul director de marketing (Chief Marketing Officer) al Orange Romania, incepand cu 1 mai 2016, a anuntat miercuri cel mai mare operator local de comunicatii mobile. Actualul director comercial al Orange Romania, Julien Ducarroz, va deveni director general (CEO) al Orange Moldova de la 1 mai, dupa 7 ani de contributii semnificative in strategia comerciala a operatorului mobil din Romania.

Yves Martin, directorul de marketing al Orange RomaniaFoto: Orange Romania

Alte detalii din comunicatul Orange Romania:

"Yves Martin va coordona strategia si activitatile de marketing, online, TV, customer insights, brand & comunicare, precum si noile directii de business: servicii de comunicatii fixe si Orange Money.

Cu 19 ani de experienta in domeniul telecomunicatiilor, Yves si-a inceput cariera la France Telecom Mobile in 1997, ca expert pe zonele de SIM, WAP si servicii Over the Air (OTA). Intre anii 2000 si 2014 a indeplinit mai multe roluri in cadrul Orange, preluand responsabilitati cu impact in performanta financiara (P&L) atat la nivel de grup, cat si la nivel local, printre care Group Device Director, Chief of Staff pentru Senior Vice President pe Europa, Chief Sales Officer si Chief Marketing Officer la Orange Elvetia si vicepresedinte pentru roaming al Grupului Orange.

Din aceasta pozitie, Yves a coordonat activitatile de roaming din 40 de entitati geografice diferite, precum si lansarea ofertelor 'Go Europe' cu un obiectiv comun, de a face roamingul mai accesibil in toate tarile europene in care Grupul Orange este prezent. In ultimii doi ani, Yves a ocupat functia de vicepresedinte de marketing pentru zonele de Home si Convergenta la Orange Franta, unde a coordonat activitatile de voce fixa, internet in banda larga si smart home, intr-o perioada in care numarul de clienti de fibra optica s-a triplat.

Noul model de organizare a activitatlor comerciale este menit sa consolideze pozitia Orange de lider al pietei de telefonie mobila si sa asigure succesul in dezvoltarea serviciilor convergente. Astfel, activitatile comerciale ale Orange Romania vor fi organizate in jurul urmatoarelor verticale: Marketing, sub coordonarea lui Yves Martin, Sales & Distribution, sub coordonarea lui Claudiu Dragomir, Business to Business, sub coordonarea lui Florin Popa si Customer Service, sub coordonarea Irinei Matea.

Julien Ducarroz

Julien Ducarroz

Foto: Hotnews

Actualul director comercial al Orange Romania, Julien Ducarroz, va deveni CEO al Orange Moldova de la 1 mai, dupa 7 ani de contributii semnificative la succesul comercial al companiei.

Julien a coordonat strategia comerciala a Orange pe perioada crizei economice, dar si in plina ascensiune a revolutiei digitale, timp in care a obtinut cresteri comerciale constante si a consolidat pozitia Orange ca lider de piata si lider in inovatie. Pasionat de noile tehnologii, servicii si gadget-uri - precum 4G si 4G+, HD Voice, apel 4G, apel Wi-Fi, accesorii wearable, smart home, ca sa le numim doar pe cele mai recente - Julien Ducarroz a sustinut activ lansarea noilor directii de business pentru companie - Orange TV, servicii de comunicatii fixe si Orange Money - si implicarea Orange in initiative care promoveaza inovatia, precum Innovation Labs".

Orange Romania a inregistrat anul trecut venituri in valoare de 947 milioane de euro, din care 250 milioane de euro in ultimul trimestru. Veniturile totale au inregistrat o crestere cu 7,4% fata de acelasi trimestru al lui 2014. La finalul anului 2015, Orange avea 10.177.000 de clienti (n.a SIM-uri valabile), numarul abonatilor fiind in crestere cu 4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Serviciul Orange TV a inregistrat peste 275.000 de abonati, cu o crestere de 75,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut, dar sub tinta de 300.000 de abonati asumata pentru sfarsitul lui 2015.