Consiliul Concurentei a declansat o investigatie avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta al companiei Orange Romania, a anuntat luni autoritatea. Investigatia se refera la un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange Romania in relatia cu companiile active pe piata platilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piata mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din Romania.

Orange Service_1Foto: Hotnews

Consiliul Concurentei mai precizeaza ca 'in cadrul investigatiei au fost efectuate inspectii inopinate atat la sediul Orange Romania, cat si la sediile unora dintre agregatorii de plati prin SMS, existand indicii ca aceste companii pot detine probe necesare autoritatii de concurenta pentru o evaluare exacta a comportamentului Orange Romania pe pietele respective.

Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate".

Contactati de HotNews.ro, oficialii Orange Romania nu au prezentat pana acum un punct de vedere.