Grupul Telekom Romania, cu afaceri de aproape 1 miliard de euro in 2015, a anuntat joi schimbari in managementul grupului, condus de la inceputul acestui an de slovacul Miroslav Mojoros. Astfel, incepand cu 1 mai 2016, Frantisek Mala, care timp de 15 ani a lucrat in T-Mobile Cehia si alte firme din grupul Deutsche Telekom, va prelua functia de Director Executiv Comercial, Segment Rezidential, inlocuindu-l in acest rol pe Mathias Hanel, a carui schimbare si din managmentul Nextgen a fost semnalata anterior de HotNews.ro aici.

Frantisek MalaFoto: Telekom Romania

Alte detalii din comunicatul transmis joi de Telekom Romania:

Ladislav Petenyi

Ladislav Petenyi

Foto: Telekom Romania

Frantisek Mala va fi responsabil de coordonarea activitatilor destinate clientilor rezidentiali, centrate pe initiativele comerciale.

  • Frantisek Mala este un director executiv care a dovedit o puternica orientare catre clienti in cei peste 15 ani de experienta in domeniul telecomunicatiilor in T-Mobile Cehia si in alte companii apartinand grupului Deutsche Telekom. Inainte de a se alatura grupului Telekom Romania, Frantisek Mala a detinut pozitia de Director Executiv Segment Rezidential in cadrul T-Mobile Cehia.

Ladislav Petenyi va fi numit Director Executiv Strategie, Transformare si Servicii Wholesale Romania.

  • In acest rol va fi responsabil de procesul global de strategie al Telekom Romania si va conduce la nivel operational procesul de transformare. De asemenea, Ladislav Petenyi va coordona activitatile wholesale ale grupului de companii. Ladislav Petenyi il va inlocui in acest rol pe Gunnar Pahnke, incepand cu 1 mai 2016. Ladislav Petenyi este un profesionist cu o experienta de peste 23 de ani in domeniul telecomunicatiilor, cu background economic si tehnic si experienta vasta in programe de transformare si managementul proiectelor.
  • (..) Ladislav Petenyi a condus cu succes integrarea, fuziunea si procesul post-fuziune al Slovak Telekom si T-Mobile Slovacia. Inainte de a se alatura Telekom Romania, Ladislav Petenyi a detinut pozitia de Senior Manager pentru Transformare in cadrul Slovak Telekom.

Mihaela Ionita

Mihaela Ionita

Foto: Telekom Romania

Mihaela Ionita va fi numita, de la 1 mai 2016, Director Juridic, Relatii ale Companiei si Conformitate Romania.

  • Mihaela Ionita va coordona activitatile juridice, de reglementare si de securitate, cu scopul de a stabili si mentine deschise canalele de comunicare cu diversi factori decizionali si organisme guvernamentale pentru a atinge obiectivele companiei, preluand responsabilitatile lui Emmanuel Sordet in acest rol.
  • Avand in vedere experienta Mihaelei Ionita, rolul sau a fost consolidat prin includerea de responsabilitati din domeniile protectiei datelor cu caracter personal si conformitate. Mihaela Ionita are 17 ani de practica juridica, din care 14 ani in industria de telecomunicatii si 10 ani in grupul de companii Telekom Romania. Frantisek Mala, Ladislav Petenyi si Mihaela Ionita vor raporta Directorului General al grupului de companii Telekom Romania, Miroslav Majoros.

Emmanuel Sordet, Director Executiv Relatii ale Companiei Romania, Olaf Lausen, Chief of Staff si Director Dezvoltarea Afacerii Romania si Andreas Grunewald, Director Executiv Managementul Aprovizionarii Romania, vor parasi compania la 30 aprilie 2016.

Activitatile aferente functiunilor Dezvoltare Afaceri Noi si Parteneriate, precum si eBusiness vor fi preluate de functiunea Strategie, Transformare si Servicii Wholesale, respectiv functiunea Comercial, Segment Rezidential.

Activitatile aferente Managementului Aprovizionarii vor fi coordonate de Directia Executiva Financiar Romania.

Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania

Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania

Foto: Hotnews

"Doresc sa le multumesc lui Mathias Hanel, Gunnar Pahnke, Emmanuel Sordet, Olaf Lausen si Andreas Grunewald pentru contributia si eforturile lor in procesul de transformare si aliniere operationala sub noua umbrela T. De asemenea, doresc sa le urez bun venit noilor membri in echipa de management a Telekom Romania. Am incredere ca impreuna vom redefini traiectoria de succes a grupului Telekom in Romania", a spus Miroslav Majoros, Director General al grupului de companii Telekom Romania.

Slovacul Miroslav Majoros, noul director general al Telekom Romania, a declarat, in data de 1 martie 2016, in prima sa conferinta de presa ca nu crede ca vor fi concedieri majore in acest an, dar se vor face unele ajustari in cadrul celor doua firme (n.a fostele Romtelecom si Cosmote), care au impreuna circa 7600 de angajati. 'Fara investitii nu poti sa te dezvolti in telecomunicatii', sustine Miroslav Majoros, astfel ca acesta a anuntat ca in acest an sunt planificate investitii de peste 180 milioane de euro. Acesta a mai precizat ca acordul recent semnat cu Orange este valabil pe o perioada de 5 ani, avand anumite optiuni si in circa 1-2 luni vor fi lansate servicii 4G catre abonati Telekom in baza acestui parteneriat.