Chinezii de la Huawei au lansat oficial in Romania cel mai avansat smartphone din portofoliu, P9, care va fi disponibil in versiunea de 32GB cu 3GB RAM, la un pret recomandat de 2499 lei. Smartphone-ul, dotat cu un puternic procesor Kirin 955, o camera principala duala, formata din doua camere de 12MP, si unul din cei mai performanti senzori de amprenta din industrie, se va vinde de catre principalii operatori mobili, precum si in magazinele online si electronice incepand cu prima saptamana din luna mai.

Huawei P9Foto: Huawei
  • "Suntem increzatori ca noul nostru flagship intruneste toate specificatiile unui produs premium intr-o piata in care cererea pentru astfel de produse este intr-o expansiune continua. Am observat ca romanii sunt pasionati de fotografie, iar atuul principal al lui P9 este camera foto, care reinventeaza fotografiile realizate cu telefonul", a declarat Sorina Macarescu, director marketing divizia de terminale Huawei Romania.

Potrivit oficialilor Huawei, cheia capabilitatilor foto, pe care P9 le incorporeaza, este sistemul dual camera, care exploateaza la maxim potentialul lentilelor optice concepute in colaborare cu Leica. Camera RGB, integrata in smartphone-ul P9 este specializata in captarea culorilor, pe cand camera monocroma surpinde detaliile din imagini.

Telefonul este realizat din sticla 2,5D de calitate superioara si aluminiu folosit in industria aerospatiala, cu margini rotunjite, un ecran de 5,2 inci, un procesor Kirin 955, cu nuclee de 2,5GHz si 64 biti, pentru performante de top. Bateria de 3000mAh de mare densitate ofera utilizatorilor P9 mai multa mobilitate.

Anul trecut vanzarile de smartphone-uri in lume au crescut cu 10%, atingand 1,43 miliarde unitati, arata datele IDC. Samsung a vandut peste 320 de milioane de terminale, Apple a depasit 230 milioane, iar Huawei a crescut cel mai mult, depasind 100 milioane. Top 5 a fost completat de Lenovo si Xiaomi, ambele crescand cu dublu peste media pietei.