Telekom si Orange au anuntat joi primele servicii lansate in baza acordului de folosire reciproca a unor parti din retele. Pe de o parte, Telekom spune ca din acest moment ofera acoperire extinsa 4G (n.a gratie retelei Orange), pentru 96% din populatia urbana, disponibila tuturor clientilor care cumpara abonamente care includ servicii 4G. De cealalta parte, beneficiind de infrastructura fixa a Telekom, Orange a lansat servicii de internet prin fibra optica, voce fixa si televiziune prin cablu digital, care sunt vandute in pachete convergente de servicii fixe si mobile, dar care momentan sunt disponibile numai in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, urmand ca acoperirea sa fie extinsa in zonele urbane din restul tarii, pana la finalul anului.

La ce acoperire 4G a ajuns Telekom in urma acordului cu OrangeFoto: Telekom Romania
  • Detalii legate de preturile noilor servicii din comunicatul Telekom Romania:

'Acoperirea extinsa 4G este disponibila clientilor Telekom Romania noi si existenti, atat rezidentiali cat si din segmentul business, ai serviciilor mobile pe baza de abonament si ai ofertelor MagentaONE, cu planuri tarifare ce includ servicii 4G.

Telekom Romania Mobile ofera un portofoliu extins de servicii mobile cu trafic de date inclus la viteze 4G, atat pentru clientii rezidentiali, cat si pentru clientii companii. Cu abonamentele de servicii mobile din oferta Telekom Romania - Talk, Surf si Complete - cu preturi incepand de la 8,95 euro / luna (TVA inclus), clientii rezidentiali pot beneficia de pana la 8 GB de trafic de date inclus, la viteze 4G. De asemenea, utilizatorii persoane fizice ai serviciilor de date mobile pe tableta pot beneficia de pana la 60 GB de trafic de date cu abonamentele Date Surf, cu preturi incepand de la 8,95 euro / luna (TVA inclus).

  • Detalii legate de preturile noilor servicii din comunicatul Orange Romania:

"Noua oferta de servicii Orange Home le aduce clientilor internet prin fibra optica cu viteze de pana la 1 Gbps, televiziune prin cablu digital sau prin satelit, voce fixa, precum si solutii de monitorizare si control al locuintei de la distanta.

Orange Home Net - 3 pachete, cu viteze maxime de download de 100 Mbps, 500 Mbps sau 1 Gbps, toate cu router Wi-Fi inclus. Pentru clientii Orange cu abonamente pentru serviciile mobile preturile sunt cuprinse intre 7 si 11 euro (cu TVA)[Preturile pentru abonatii la serviciile mobile se aplica pentru contractele semnate pe o perioada de 24 de luni.]

Orange Home TV - peste 160 de canale TV la o calitate excelenta a imaginii, cu ajutorul celei mai noi tehnologii de acces prin fibra optica. Serviciile sunt disponibile pe maxim 5 televizoare, intr-o locuinta, dintre care 4 pot avea televiziune digitala si unul televiziune analogica. Utilizatorii pot alege din 3 pachete de baza - Analog, Explore si Global - si 5 optiuni suplimentare, precum HBO sau Maxpack, ce ofera canale precum HBO si Cinemax. Pachetele de baza includ de la 51 la 121 canale TV si au preturi standard intre 6 si 9 euro pentru clientii Orange abonati la serviciile mobile.[Preturile se aplica la activarea unui abonament Orange Home TV prin cablu, impreuna cu un abonament Orange Home Net pe 24 de luni.]

Orange Home Fix este serviciul de voce fixa care include 100 de minute nationale si 100 de minute in retea pe luna, cu 1,25 euro/luna (cu TVA).

Telekom Romania (care cuprinde fostele Romtelecom si Cosmote) a anuntat in luna februarie din acest an ca a incheiat cu Orange, liderul pietei de telefonie mobila, un acord de roaming national, in baza caruia clientii Telekom Romania vor putea utiliza reteaua Orange 4G/4G+, care acopera 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana. Trecerea de la o retea la alta se va face fara intreruperi si nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori. Un acord similar este in prezent intre RCS&RDS si Vodafone. Independent de acordul de roaming national, Orange a incheiat un contract de acces la reteaua fixa urbana de fibra optica a Telekom, care va permite operatorului mobil sa ofere clientilor sai internet fix cu viteze de pana la 1Gbps si servicii TV imbunatatite.