Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), condusa de slovacul Miroslav Mojoros, a decis luna trecuta reducerea de la patru la trei a numarului membrilor Consiliului de Administratie al Nextgen Communications, firma de cablu detinuta integral de catre Telekom si revocarea germanului Andreas Rolf Grunewald din functia de membru in CA-ul NextGen, hotarare care a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Andreas Grunewald, unul dintre directorii adusi la Bucuresti de fostul CEO al Telekom, Nikolai Beckers, a parasit compania la 30 aprilie, in urma schimbarilor de management facute de noul sef al Telekom, slovacul Miroslav Mojoros.

Schimbari in conducerea NextGenFoto: Captura Monitorul Oficial

Cu prilejul acestei intruniri, Asociatul unic (n.a Telekom Romania), in temeiul art. 14 din Actul Constitutiv al Societatii, a hotarat:

1. Sa aprobe reducerea numarului membrilor Consiliului de Administratie al Societatii de la 4 (patru) la 3 (trei) administratori.

2. sa aprobe revocarea domnului Andreas Rolf Grunewald din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al NextGen Communications. Domnul Andreas Rolf Grunewald urmeaza sa fie descarcat de gestiune de catre Asociatul unic, dupa aprobarea Situatiilor Financiare pentru exercitiul financiar 2016", se arata in hotararea luata in data de 3 mai 2016 de catre Telekom Romania. (vezi captura de ecran alaturata).

In acelasi timp, Telekom a modificat si actul constitutiv al NextGen, in sensul ca societatea va fi administrata de 3 administratori, iar dezbaterile vor fi valabile numai daca acestea au loc in prezenta a cel putin 2 dintre membrii sai. Hotararile vor fi valabile numai daca vor fi adoptate cu votul favorabil al majoritatii membrilor prezenti.

Decizia a fost luata in contextul in care, Andreas Grunewald, unul dintre directorii adusi la Bucuresti de fostul CEO al Telekom, Nikolai Beckers, potrivit ZF, a parasit compania la 30 aprilie, in urma schimbarilor de management facute de noul sef al Telekom, slovacul Miroslav Mojoros.

NextGen Communications, firma care este parte din grupul Deutsche Telekom, fiind detinuta 100% de Telekom, si-a redus pierderile in 2015, incheind anul cu o pierdere neta de 4.637.119 lei, comparativ cu o pierdere neta de 14.105.144 lei in 2014, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante.

Potrivit datelor de pe site-ul propriu, NextGen detine o retea nationala in peste 30 orase din Romania si in peste 200 de alte localitati rurale.