Teamnet International, firma fondata de Sebastian Ghita, a castigat prin licitatie doua contracte in valoare de peste 5 milioane de euro cu CNAS pentru mentenanta sistemului IT al cardului de sanatate si a platformei IT a asigurarilor de sanatate. Cele doua contracte vor acoperi o perioada de trei ani si vor fi semnate dupa incheierea perioadei de contestare a procedurii - la 11.07.2016, a anuntat joi CNAS. In cazul in care nu vor exista contestatii la atribuirea acestor contracte, Casa nu va mai avea nicio scuza pentru functionarea defectuoasa a sistemului IT al cardului de sanatate.

cardul de sanatate blocat din nouFoto: Captura CNAS

CNAS a anuntat joi ca a finalizat analiza ofertelor de mentenanta si suport tehnic depuse pentru sistemul informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate (CEAS) si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) si a decis ca, pentru ambele contracte, castigatoare sunt ofertele depuse de SC Team Net International SA.

Desemnarea castigatorului s-a facut in urma aplicarii criteriului de atribuire 'pretul cel mai scazut', in conditiile in care toate ofertele depuse au fost considerate admisibile, conform cerintelor din caietul de sarcini respectiv.

Pentru mentenanta CEAS, oferta castigatoare este de 14,8 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 18,8 milioane lei fara TVA), iar pentru mentenanta PIAS, oferta castigatoare este de 7,5 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 8,4 milioane lei fara TVA).

Cele doua contracte vor acoperi o perioada de trei ani si vor fi semnate dupa incheierea perioadei de contestare a procedurii (la 11.07.2016), in cazul in care nu vor exista contestatii. Contractele vor avea ca obiect furnizarea serviciilor de help-desk, mentenanta si suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic CEAS, respectiv furnizarea serviciilor de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru platforma PIAS.

Pentru mentenanta si suportul tehnic al sistemului CEAS (numar anunt SEAP: 166958/26.03.2016) s-au inscris in cursa ofertantii Hewlett-Packard SRL, IT Capital Management SRL si Team Net International SA, iar pentru mentenanta si suportul tehnic al PIAS (numar anunt SEAP: 166939/26.03.2016) s-au primit oferte din partea Hewlett-Packard SRL, Master Technology Systems SRL si Team Net International SA.

  • Cea mai recenta cadere de amploare a sistemului IT al cardului de sanatate, care a durat 5 ore, a avut loc luna trecuta

Una dintre explicatiile oferite de catre CNAS in privinta deselor probleme cu acest sistem IT era ca de la sfarsitul anului trecut nicio firma de IT nu mai asigura mententanta "sistemului cardului electronic de sanatate", in conditiile in care contractele expirasera, si CNAS nu a primit nicio oferta in cadrul unei licitatii demarate in vara anului trecut tocmai pentru reiinoirea acestor contracte. Pe scurt, Casa s-a descurcat pana acum cum a putut cu proprii angajati IT.

Teamnet a fost infiintata de deputatul si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft. Ghita a declarat vara anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe deputatul Sebastian Ghita, pentru dare de mita, cumparare de influenta spalare a banilor, santaj si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

De asemenea, Sebastian Ghita va fi judecat si pentru dou infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.