Orange a testat joi, in Bucuresti, viteze de internet mobil de pana la 1 Gbps, o premiera pe piata locala. Testul a fost posibil prin utilizarea simultana a spectrului din mai multe frecvente, folosind o retea locala modernizata si un terminal prototip furnizat de producatorul chinez Huawei. Demonstratia a inclus atat viteze de download de pana la 1 Gbps, cat si viteze de upload de pana la 140 Mbps, viteze similare retelelor de internet fix, care vor permite consumul de continut video 4K, pentru realitatea virtuala, realitatea augmentata, pentru filmarile cu ajutorul dronelor, sau pentru servicii IoT, ce vor fi dezvoltate in urmatorii ani.

Test 1GbpsFoto: Orange Romania

viteza upload

viteza upload

Foto: Orange Romania

Operatorul mobil a anuntat ca permite in prezent conexiune neintrerupta si viteze superioare de internet pe rutele A1 (Bucuresti - Pitesti), A2 (Bucuresti - Constanta) si A3 (Bucuresti - Ploiesti), pe DN1 (Bucuresti - Brasov) si DN39 (Constanta - Vama Veche). Operatorul permite accesul la viteze 4G in anumite garnituri de pe rutele feroviare care leaga Bucurestiul de Constanta si de Brasov.

Potrivit datelor anuntate de companie, la finalul anului 2015, Orange avea 10.177.000 de clienti (n.a SIM-uri valabile), numarul abonatilor fiind in crestere cu 4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Conform datelor raportate la Ministerul de Finante, Orange a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri neta de 4.585.755.248 lei (1,03 miliarde de euro), in crestere cu 6,16% fata de anul anterior si un profit net de 262.151.267 lei (peste 58,9 milioane de euro), in scadere cu 35,05% fata de 2014.