Licitatie de peste 25,5 milioane de euro la SRI intr-un sistem IT pentru reducerea redundantei platilor publice, prevenirea fraudei, coruptiei sau evaziunii fiscale

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 18 iulie 2016, 16:44 Economie | Telecom


Sigla SRI
Foto: SRI
 documente
(18 Iul 2016) PDF, 1MB
Serviciul Roman de Informatii (SRI), prin Unitatea Militara 0929 Bucuresti, a demarat o licitatie deschisa pentru implemenarea unui sistem IT al carui scop este 'dezvoltarea functiei de preventie, detectare si luare de masuri pentru reducerea redundantei platilor in zona publica, prevenirea fraudei si abuzurilor si cresterea eficientei in actul guvernamental", contract cu finantare UE, avand o valoare estimata fara TVA de peste 114,4 milioane lei (peste 25,5 milioane de euro), potrivit unui anunt publicat duminica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

licitatie SRI
Foto: Captura SEAP
Denumirea contractului licitat de SRI (nr anunt de participare 168752/17.07.2016) este: "Sistem informatic de integrare si valorificare operationala si analitica a volumelor mari de date, formare personal si interconectare retele LAN si SAN".

Potrivit datelor din caietul de sarcini (vezi documentul atasat), proiectul propus are ca scop:

"a) dezvoltarea functiei de preventie, detectare si luare de masuri pentru reducerea redundantei platilor in zona publica, prevenirea fraudei si abuzurilor si cresterea eficientei in actul guvernamental;
b) cresterea gradului de utilizare a serviciilor de eguvernare din prisma procesarii si interpretarii datelor;

prin modernizarea si eficientizarea activitatilor interne ale institutiilor cu atributii in prevenirea si combaterea fenomenelor de terorism, crima organizata, coruptie sau evaziune fiscala, denumite in continuare institutii publice beneficiare, precum si optimizarea cooperarii intre acestea, in efortul comun de identificare, cunoastere, documentare, prevenire si diminuare a situatiilor generatoare de fenomene de criminalitate organizata si evaziune fiscala la nivel national, precum si a faptelor asociate fenomenului de coruptie si de finantare a terorismului".


 • Conditii de participare

In privinta capacitatii financiare, ofertantilor interesati li se va solicita prezentarea mediei cifrei de afaceri globale in ultimii 3 ani, respectiv pentru anii 2013, 2014 si 2015 care sa fie cel putin egala cu valoarea estimata a lotului ofertat (lot 1- minim 113.667.755,84 lei, lot 2- minim 793.383,32 lei).

La capitolul capacitate tehnica, ofertantul va trebui sa faca dovada ca dispune de personal calificat pentru indeplinirea contractului, astfel:
 • LOTUL I Echipa de implementare a proiectului. Manager de proiect ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert Analist ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Arhitect sistem informatic ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert portal ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert in baze de date ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert servere de aplicatie ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert securitatea sistemului informatic ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert in testarea sistemului informatic ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert comunicatii ¬ 1 persoana
 • LOTUL I - Echipa de implementare a proiectului. Expert hardware- 1 persoana
Informatii privind asociatii
Informatii privind partea din contract pe care operatorul economic are, eventual, intentia sa o subcontracteze. Ofertantul are obligatia de a preciza partea/partile din contract care urmeaza sa le subcontracteze si datele de recunoastere ale subcontractantilor propusi.
Capacitatea tehnica si/sau profesionala a operatorului economic poate fi sustinuta, in conformitate cu prevederile art. 182 din Legea 98/2016.
Dovada implementarii unui sistem de management al calitatii in conformitate cu SR EN ISO 9001 sau echivalent.

Criteriul de atribuire este 'pretul cel mai scazut'. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 august 2016. Data limita de evaluare a ofertelor este 16 septembrie 2016. Termenul de finalizare este de 20  luni incepand de la data atribuirii contractului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5087 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  Ghita si Irina - Pull Over ! (Luni, 18 iulie 2016, 16:47)

  un domn [utilizator]

  asa cred ca ar fi normal !
  • +7 (7 voturi)    
   SRI, departament de autostrazi ai ? (Luni, 18 iulie 2016, 17:30)

   LiviusAcris1 [anonim] i-a raspuns lui un domn

   Urmeaza licitatia pentru eliminarea redundantei cheltuielilor prin licitatii.
 • +2 (4 voturi)    
  Pag 131, 134, 154 ... (Luni, 18 iulie 2016, 17:38)

  Carcalete [utilizator]

  :-)
 • +1 (1 vot)    
  Mici considerente (Marţi, 19 iulie 2016, 11:27)

  dinica [utilizator]

  Salut aceasta initiativa.

  Sper sa fie un capitol care sa cerceteze pana la rude de gradul II(nepoti, verisori) si afini si amante in sensul ca: Agentia Tup-tup cumpara un soft de la Dabeco cu 10 milioane de Euro si ce sa vezi nepotii lu' dom' consilier sunt angajati si platiti de Dabeco cu mii de euro pe luna desi nici structura tranzistorului n-o au habar. Aparent nicio legatura. Daca se va opri la comisia de licitatie sunt bani aruncati degeaba.
  Mita mascata. Un nene ia in felul asta in doi trei ani, legal zeci de mii de euro. Deasemenea, legaturi intre firmele rudelor si afinilor prin contracte inlantuite cu doua trei trepte(firme).
  Dupa cum am vazut in raportul curtii de conturi in alt caz, trebuie cerut codul sursa la toate subprogramele si aplicatiile. Altfel este pentru unii muma pentru altii ciuma.
  Pe de alta parte chestiile astea cu personalul de specialitate, cu diplome specifice cerute fac in asa fel incat costumul sa-l cuprinda pe un singur client. Pentru un proiect de acum cativa ani, o firma germana care vroia sa participe a ramas cracanata cand a vazut cerintele de personal. "Noi nici daca-i numaram pa aia de la juridic si contabilitate nu strangem atatia specialisti cu studii superioare. Nu mai vorbesc de specializarile specifice cerute. Au lesinat, saracii, habar n-aveau ca la noi tot ghertoiul are doua trei facultati si cursuri de parca n-ar fi avut de lucru vreodata-n firma. Bineinteles ca cerintele din caiet erau facute conform personalului firmei adecvate.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by