Banca Nationala a Romaniei (BNR) a incheiat cu Siveco, in data de 4 august, un acord cadru pe 4 ani pentru suportul tehnic standard aferent licentelor perpetue pentru produse software de tehnologie Oracle, platforma tehnologica pentru 85% din aplicatiile care constituie sistemul informatic al bancii centrale, arata datele publicate marti in Sistemul Electronic de Achizitii (SEAP). Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise, in cadrul careia BNR a primit trei oferte.

Aplicatiile BNR sunt dezvoltate pe tehnologie OracleFoto: AGERPRES
  • "In prezent 85 - 90% din aplicatiile Bancii Nationale a Romaniei sunt dezvoltate pe tehnologie Oracle, iar personalul IT a dobandit o experienta bogata in utilizarea acestei tehnologii. (..)
  • Serviciile de suport tehnic standard sunt aferente licentelor necesare pt.functionarea  sistemelor informatice din componenta sistemului informatic BNR, cu ar fi: sistemul informatic Centrala Incidentelor de Plata - CIPBNR, sistemul informatic de Raportari Directe la BNR - RAPDIR, sistemul informatic de raportari la BNR - SIRBNR, sistem integrat de prelucrare automatizata a operatiunilor efectuate pe pietele financiare interna si internationala - Straight Through Processing (Treasury Management System) - STP, sistemul informatic Centrala Incidentelor de Plata - CIPBNR, sistemul informatic Centrala Riscului de Credit - CRC etc.
  • Licentele de tehnologie Oracle reprezinta platforma tehnologica pentru 85% din aplicatiile care constituie sistemul informatic BNR. Asigurarea functionarii in cele mai bune conditii, a disponibilitatii precum si imbunatatirea continua a performantelor si a functionalitatilor aplicatiilor informatice si atunci cand se impune, migrarea la versiuni noi ale produselor software Oracle presupune accesul la serviciile specializate de suport tehnic standard Oracle", se arata in caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).

BNR a atribuit acest contract catre Siveco la o valoare totala de 15.999.110 lei fara TVA, de la un estimat de 17.714.460 lei fara TVA. Valoarea contractului cu TVA depaseste 19,1 milioane lei (peste 4,2 milioane euro).

In cadrul licitatiei au fost depuse 3 oferte din partea:

  • 1. Siveco Romania;
  • 2. Ingenio Software
  • 3. Asocierea Frontal Communication (lider de asociere) si Software Development & Consulting.

Din cele trei oferte, numai doua au fost declarate admisibile, iar castigatoare a fost declarata oferta Siveco Romania. Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut. Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie fara reluarea competitiei.