Orange Romania a castigat prin licitatie in vara anului 2013 un contract pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila (voce si date) si servicii de internet mobil, pentru toate unitatile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pentru perioada 1 septembrie 2013- 31 decembrie 2016. Cele doua parti au semnat un acord cadru in valoare de peste 5,2 milioane lei fara TVA. Intr-un raspuns furnizat HotNews.ro, MAI precizeaza ca platile efectuate, pana la aceasta data, in baza contractelor subsecvente aferente acestui acord cadru, au o valoare cumulata de aproximativ 2,73 milioane lei fara TVA.

MAI cumpara servicii de telefonie mobila si internet mobil pe 3 aniFoto: MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a demarat in aceasta luna o noua licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de telefonie mobila (voce si date) si servicii de internet mobil, pentru toate unitatile sale, contract, finantat din fonduri bugetare, cu o valoare maxima estimata de peste 6,45 milioane euro fara TVA, potrivit datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Licitatia vizeaza incheierea unui acord cadru cu un singur agent economic, pentru perioada 01.01.2017-31.12.2019, iar pentru atribuirea contractelor subsecvente nu se va mai demara o alta licitatie. MAI nu este obligata la a achizitiona aceste servicii astfel incat sa acopere cantitatea maxima si/sau valoarea maxima a acordului-cadru.

Anteriorul acord-cadru de servicii de telefonie mobila (voce si date) si servicii de internet mobil, pentru toate unitatile M.A.I. pentru perioada 01.09.2013 - 31.12.2016 a fost castigat in data de 30 august 2013, prin licitatie deschisa, de catre Orange Romania lao valoare totala de 5.265.207 lei, fata de o valoare estimata de 19.219.017 lei fara TVA.

  • "Diferenta de valoare intre actualul acord cadru, respectiv 5.200.000 lei fara TVA, si cea estimata pentru urmatorul acord cadru, respectiv 6.450.000 euro fara TVA, se datoreaza cresterii numarului de abonamente prevazute,  precum si a cantitatilor de minute convorbire si trafic de date. Facem precizarea ca suma inscrisa in acordul cadru nu reprezinta suma care va fi platita, ci doar o estimare. Ea este o valoare maximala, neexistand obligativitatea contractarii intregii cantitati de servicii. Spre exemplu, platile efectuate, pana la aceasta data, in baza contractelor subsecvente aferente acordului cadru incheiat cu SC Orange Romania SA au o valoare cumulata de  aproximativ 2,73 milioane lei fara TVA", a precizat pentru HotNews.ro Gabriel Mitroiu, comisar-sef de politie si responsabil de informarea publica in MAI.

In caietul de sarcini al noii licitatii MAI se precizeaza, printre altele, la cerinte obligatorii:

  • se accepta doar ofertele de la prestatorii care asigura pentru serviciile de conectivitate date si voce o acoperire la nivel teritorial de minim 90%. in acest sens se va prezenta harta de acoperire reala la nivel de judet conform ultimelor situatii raportate la ANCOM sau, dupa caz, o declaratie pe proprie raspundere care sa certifice indeplinirea acestei cerinte.
  • prestatorul va asigura gratuit portarea la data de 1 ianuarie 2017 ora 00.00 a tuturor numerelor de abonat existente, atribuite achizitorului prin contractul incheiat intre MAI si actualul furnizor public de comunicatii telefonie mobile, in conformitate cu reglementarile ANCOM in vigoare.

In document se mai precizeaza ca 'pe durata acordului cadru, pentru serviciile contractate, prestatorul se obliga sa livreze terminale mobile (smartphone-uri, tablete si modemuri GSM USB 4G) fara costuri din partea MAI'.