Mentenanta IT la cardul de sanatate: CNSC a respins contestatiile la contractele de peste 5 milioane de euro atribuite prin licitatie de CNAS catre Teamnet/Surse: HP s-a adresat acum Curtii de Apel

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 30 august 2016, 13:40 Economie | Telecom


Sistemul IT al cardului de sanatate este blocat din nou
Foto: Captura CNAS
 documente
(30 Aug 2016) PDF, 122KB
(30 Aug 2016) PDF, 140KB
​Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins in aceasta luna contestatiile facute impotriva atribuirii prin licitatie de CNAS catre Teamnet a unor contracte de peste 5 milioane euro pentru mentenanta IT pe 3 ani la cardul de sanatate si la platforma IT a asigurarilor de sanatate. In cazul contractului de mentenanta si suport la sistemul IT al cardului de sanatate, una dintre contestatii a fost facuta de Hewlett-Packard Romania (HP), iar surse apropiate licitatiei au precizat pentru HotNews.ro ca nemultumita de acest rezultat, HP a atacat acum decizia CNSC la Curtea de Apel. Sistemul IT al cardului de sanatate, ramas fara mentenanta de la sfarsitul lui 2015, nu a mai functionat in aceasta luna timp de 9 ore.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu mai dispune de mentenanta si suport pentru sistemul IT al cardului national de sanatate de la sfarsitul lui 2015. La sfarsitul lunii iunie din acest an, CNAS a anuntat ca a atribuit prin licitatie doua contracte de peste 5 milioane de euro catre Teamnet, firma fondata de Sebastian Ghita, pentru mentenanta sistemului IT al cardului de sanatate si a platformei IT a asigurarilor de sanatate, care vor fi semnate daca nu vor exista contestatii. Datele din SEAP arata insa ca ambele contracte au fost contestate.

Mai exact, CNAS anuntase ca a finalizat analiza ofertelor de mentenanta si suport tehnic depuse pentru sistemul informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate (CEAS) si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) si a decis ca, pentru ambele contracte, castigatoare sunt ofertele depuse de SC Team Net International SA.

Desemnarea castigatorului s-a facut in urma aplicarii criteriului de atribuire 'pretul cel mai scazut', in conditiile in care toate ofertele depuse au fost considerate admisibile, conform cerintelor din caietul de sarcini respectiv.

Pentru mentenanta CEAS, oferta castigatoare este de 14,8 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 18,8 milioane lei fara TVA), iar pentru mentenanta PIAS, oferta castigatoare este de 7,5 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 8,4 milioane lei fara TVA).

Cele doua contracte urmau sa acopere o perioada de trei ani si sa fie semnate dupa incheierea perioadei de contestare a procedurii (la 11.07.2016), in cazul in care nu vor exista contestatii. Contractele vor avea ca obiect furnizarea serviciilor de help-desk, mentenanta si suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic CEAS, respectiv furnizarea serviciilor de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru platforma PIAS.

In cazul primei licitatii pentru mentenanta si suportul tehnic al sistemului CEAS (numar anunt SEAP: 166958/26.03.2016) s-au inscris in cursa ofertantii:
 •     1. Asocierea firmelor IT Capital Management (lider de asociere), Revitalco Management&Consulting (asociat), Essential Technologies (asociat), Convex Network (asociat) si Infrasoft (subcontractant)
 •     2. Teamnet International
 •     3. Hewlett-Packard Romania (HP), avand ca subcontractanti pe: Siveco Romania, Quantrio Consulting, Provus Service Provider, S&T Romania si Euroanswer

Datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) arata ca la aceasta licitatie, unde CNAS a stabilit drept castigatoare oferta Teamnet, au fost depuse luna trecuta doua contestatii: una de catre IT Capital Management, iar cealalta de catre Hewlett-Packard Romania (HP).

 • "Consideram ca oferta Teamnet International SA, cu un pret de 14.755.500 lei fara TVA este nelegala si nesustenabila economic, pretul ofertat nefiind rezultatul liberei concurente si rugam autoritatea contractanta sa ia masuri de remediere in sensul constatarii ca oferta declarata castigatoare se incadreaza in prevederile art. 36 alin (1) litera f) si alin. (2) din HG. nr. 925/2006.
 • Consideram ca orice fel de explicatii ar prezenta acest ofertant, acesta nu poate demonstra ca elementele componente ale pretului reflecta realitatea in ceea ce priveste nivelul de salarizare al expertilor.
 • Consideram ca neluarea in calcul a tuturor cheltuielilor legale privind salarizarea muncii de catre ofertant in stabilirea tarifului, trebuie sanctionata cu respingerea ofertei (..), se arata intr-un din contestatiile ridicate fata de rezultatul anuntat de CNAS." se arata in contestatia ridicata cel mai probabil de asocierea firmelor conduse de IT Capital Management".

In cealalta contestatie, HP sustine ca "oferta Teamnet este inacceptabila, incompleta si neconforma. Oferta Teamnet nu indeplineste cerintele minime de calificare privind experienta similara prevazute de documentatia de atribuire".

De ramarcat ca HP contesta si oferta depusa de celalalt ofertant - asocierea condusa de IT Capital Management.

 • In replica la contestatiile aduse, Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group, a declarat pentru HotNews.ro ca: "Ofertele depuse de catre Teamnet privind suportul tehnic al sistemului cardului de sanatate (CEAS) si al platformei informatice a asigurarilor de sanatate (PIAS) sunt conforme si corecte din punct de vedere al pretului. Teamnet a facut oferte competitive care au fost posibile pe de o parte prin acceptarea unei profitabilitati mai reduse in cazul acestor proiecte, dar si prin optimizarea costurilor. Orice alte speculatii pe marginea acestui subiect nu au o baza reala".

Ambele contestatii la contractul de mentenanta pentru sistemul IT al cardului de sanatate au fost respinse de catre CNSC in data de 11 august, ca nefondate, cele doua firma putand depune plangere impotriva acestei decizii in termen de 10 zile de la comunicare (vezi documentul atasat).

 • Surse apropiate licitatiei au precizat pentru HotNews.ro ca nemultumita de acest rezultat, HP a atacat acum decizia CNSC la Curtea de Apel. Informatia nu a fost publicata inca pe portalul instantelor de judecata.

In cazul celei de-a doua licitatii, pentru mentenanta si suportul tehnic al PIAS (numar anunt SEAP: 166939/26.03.2016) s-au inscris in cursa ofertantii:
    1. Asocierea formata din Master Technology Systems (lider de asociere), European Funds Invest (asociat) si Insoft Development & Consulting (subcontractant)
    2. Teamnet International
    3. Hewlett-Packard Romania (HP), avand ca subcontractant pe Quantrio Consulting

Si in cadrul acestei licitatii au fost ridicate tot doua contestatii din partea ofertantilor care au fost declarati necastigatori de catre CNAS.

Si in acest caz, ambele contestatii au fost respinse, ca nefondate, de catre CNSC in data de 22 august (vezi documentul atasat).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3642 vizualizari

 • -5 (7 voturi)    
  Well ... looserii de la HPE dau in judecata Casa (Marţi, 30 august 2016, 14:06)

  MiticaPalarierul [utilizator]

  Well ... looserii de la HPE dau in judecata Casa pentru a doua oara !

  Incapabili sa oferteze corect, incapabili sa livreze correct, looserii de la HPE dau in judecata CNAS pentru a doua oara (dupa procesul impotriva CNAS cand au pierdut licitatia in 2002).

  Pentru ei este de vina concurenta caci a avut preturi mai bune si oferta conforma.

  Cred ca este cazul sa fie serios investigati pentru obstructia unei proceduri de achizitie publica.

  Incapatanarea lor este cel mai probabil cauzata de problemele care vor apare dupa intratea in serviciu a noului furnizor, care va scoate la iveala lipsurile reale ale sistemului in raport cu cele cerute si care trebuiau livrate de catre HPE Romania. CNAS va trebui sa se indrepte impotriva lor pentru vicii ascuse de fabricatie si pentru realizarea neconforma a reparatiilor in perioada de garantie.

  "Patria si Dreptul Meu!"
  .
  • +1 (3 voturi)    
   Licitatii dubioase care ar trebui verificate (Marţi, 30 august 2016, 16:09)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

   Sistemul CNAS s-a blocat de atatea ori si tot Teamnet castiga? Cum poate sa castige o firma care nu a livrat ce trebuia sa livreze?

   Ce criterii pun oamenii aia din CNAS in caiete daca nu pun functionarea sistemului? Sa inceapa numele firmei cu T sau S?
  • 0 (0 voturi)    
   in final noi pierdem... noi, cetatenii... (Marţi, 11 octombrie 2016, 0:58)

   Orion_Pax [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

   Mergea prost cardul de sanatate in ultima vreme, dar acum mi se rupe sufletul... Mai bine raminea fara mentenanta.
   Oricum, asta e maruntis pentru Teamnet. Cel de la ANCPI a fost adevarat: http://cursdeguvernare.ro/cum-se-castiga-o-licitatie-de-zeci-de-milioane-de-euro-la-o-diferenta-de-001-lei.html. Probabil ca s-au bagat pentru ca le lipsea din portofoliu. :)
   Cine se apuca sa conteste o licitatie cistigata de Teamnet, inseamna ca are timp, bani si nervi. Sanse de izbinda, ioc :) Vezi exemplul de mai sus.

   O intrebare pentru nea MiticaPalarierul: mai faceti palarii la TeamNet sau v-ati mutat la NovaTech? :)
   M-ar interesa o cashketa, pentru "proiectul" cistigat de NovaTech, UTI si Siveco: http://www.comisarul.ro/articol/dezvaluiri-cutremuratoare-/-proiectul-sri-de-31-de_823409.html.

   A zis bine Dinescu: "opriti Istoria - cobor la prima / opriti la statia Doamne-Fereste"
 • -1 (5 voturi)    
  pentru Ghinea (Marţi, 30 august 2016, 14:40)

  vodatepes [utilizator]

  Hei domnule Ghinea te oftici ca a castigat Team net? Asa ca te ofitici.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by