Veniturile generate de comunicatiile fixe din Romania au crescut usor in ultimii ani favorizate si de cresterea economica inregistrata de economia nationala, dar si de cresterea utilizarii unor servicii - Intermet, receptia programelor TV.

Nicolae OacaFoto: Hotnews
  • RCS&RDS depaseste RomTelekom (Telekom) si la venituri?

Potrivit rezultatelor financiare prezentate de Ministerul Finantelor, rezultate determinate conform standardului romanesc de contabilitate, in anul 2015 RCS&RDS a raportat venituri totale de 3,346 miliarde lei corespunzand la 752,8 milioane euro la cursul mediu BNR de 4,445 lei pentru un Euro, din care daca se scad 74,5 milioane euro atribuite comunicatiilor mobile (a se vedea 'Comunicatiile mobile romanesti in anul 2015') ar rezulta pentru comunicatii fixe venituri de circa 678 milioane euro, in crestere cu 15,9% fata de anul anterior. Potrivit Ministeruli Finantelor, Telekom (RomTelekom) a avut venituri totale de 2,942 miliarde lei, adica 661,9 milioane euro, valoare mai mica cu 2,5% fata de anul 2014. UPC Romania a raportat venituri totale de 738 milioane lei corespunzand la 165,9 milioane euro, valoare mai mare cu 11,9% fata de anul 2014. Operatorul DCS a raportat venituri de 210 milioane lei, adica 47,3 milioane euro, in scadere cu 0,8% fata de anul anterior.

Se poate remarca cresterea in anul 2015 a veniturilor totale, conform standardului contabil romanesc, la operatorii RCS&RDS si UPC Romania, dar mai ales faptul ca veniturile RCS&RDS ar fi depasit, pentru prima data, veniturile Telekom/RomTelekom. Spun 'ar fi' deoarece veniturile RCSRDS s-au detrerminat pe baza unor presupuneri asupra veniturilor generate de comunicatiile mobile, operatorul nepublicand informatii separate pentru cele doua linii de afaceri (comunicatii la punct mobil si fix).

Astfel, pentru prima oara, RCS&RDS pare a avea o cota de piata dupa venituri din comunicatii la punct fix mai mare decat fostul RomTelekom.

Continuare la http://nicolaeoaca.blogspot.ro/