Vodafone a anuntat vineri lansarea serviciului de streaming video si de muzica 4GTV+, care acopera toate tipurile de continut, de la stiri la divertisment, atat local, cat si international, precum si incheierea unui nou parteneriat pentru piata din Romania cu Netflix, cea mai mare retea the televiziune prin internet. Netflix si-a manifestat inca din iunie - cand reprezentantii sai au participat la un eveniment de profil la Bucuresti - interesul pentru parteneriate locale cu operatorii telecom. Recent, compania a anuntat un prim parteneriat local in Polonia.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone RomaniaFoto: Vodafone Romania

Serviciul de streaming video 4GTV+ lansat de Vodafone include si 36 de milioane de melodii oferite prin Zonga, precum si productii oferite de parteneri precum Disney Channel, Disney Junior si Disney Channel On Demand.

  • "Dupa lansarea Supernet 4G+, reteaua care permite numeroase dezvoltari in viitor si care aduce inovatie in experienta clientului, astazi anuntam serviciul 4GTV+, prin care clientii nostri vor putea sa consume continut personalizat oricand si oriunde. 4GTV+ ofera acces la cel mai relevant continut local si global intr-un mod inovator si intuitiv", a declarat Ravinder Takkar, Presedinte si CEO Vodafone Romania.

Potrivit operatorului, utilizatorii 4GTV+ pot sa urmareasca emisiuni difuzate live de canalele TV, dar si sa puna pauza si sa le urmareasca mai tarziu de la momentul la care le-au intrerupt, precum si sa deruleze de la inceput, cu ajutorul functiei 'Repornire si derulare inapoi'. De asemenea, folosind functia 'Catch-up', utilizatorii pot viziona emisiuni pe care nu le-au putut urmari live, optiune valabila timp de 72 de ore de la momentul difuzarii lor.

In plus, clientii beneficiaza de experienta multi-ecran, care le permite sa transfere continutul disponibil prin 4GTV+ catre ecranul TV si, in paralel, sa isi foloseasca telefonul pentru apeluri sau orice alte actiuni fara a intrerupe vizionarea. Utilizatorii mai beneficiaza si de continuitatea sesiunii de vizionare, optiune prin care pot intrerupe vizionarea si apoi relua oricand exact de la momentul intreruperii.

  • "Vodafone este un partener global al Netflix si suntem incantati sa anuntam astazi extinderea acestei relatii in Romania", a declarat Chris Whiteley, VP Business Development, EMEA, Netflix.

Serviciul este disponibil pe smartphone-uri si tablete pentru toti clientii Vodafone Romania descarcand aplicatia 4GTV+ din App Store si Google Play. Abonatii Vodafone pot beneficia de continutul integral oferit de serviciu, care include un bonus exclusiv de trei luni de Netflix, pentru abonamente incepand de la Red 19 (19 euro pe luna).

Platforma video online Netflix a anuntat in aceasta luna ca lanseaza o versiune localizata pentru piata poloneza, in conditiile in care a semnat un acord si cu primul partener local din piata de comunicatii, T-Mobile Polonia, potrivit Broadbandtvnews.com. La inceputul verii, la evenimentul ICEEfest din Bucuresti, reprezentantii Netflix declarau ca Polonia este pentru acest serviciu cea mai mare piata potentiala din Europa Centrala si de Est, urmata de Romania.