Potrivit comunicatului Telekom Romania din 27 septembrie 2016, operatorul nostru este nominalizat la trei categorii in cadrul Global Carrier Awards 2016: 'Cel mai bun operator wholesale din Estul Europei', 'Cea mai buna echipa de vanzari wholesale' si 'Cea mai rapida extindere a serviciilor 4G'. Daca primele doua nominalizari nu surprind, Telekom prin fostul RomTelecom avand o infrastructura de telecomunicatii bine dezvoltata in teritoriu oferita spre folosire altor operatori de telecomunicatii, ultima nominalizare ma cam pune pe ganduri.

Nicolae OacaFoto: Hotnews

Stiam ca dintre cei trei operatori cu licente LTE fostul Cosmote are cea mai mica acoperire, 57% acoperire a populatiei urbane si 32,4% a populatiei totale, fapt care a determinat Telekom sa ofere un activ strategic greu de obtinut, reteaua fixa RomTelekom, contra un activ pe care il avea dar pe care nu l-a dezvoltat - reteaua LTE.

Intreb, oare la aceasta nominalizare sa se fi luat in considerare extinderea retelei Cosmote prin accesul la reteaua LTE a operatorului Orange Romania, acces obtinut in urma acordului Orange Romania - Telekom de partajare a retelelor anuntat in 16 februarie 2016? Prin acest acord fostul Cosmote a capatat acces la reteaua LTE a operatorului Orange Romania, iar extinderea acoperirii serviciilor LTE oferite de operatorul Cosmote a fost intr-adevar rapida - de la 57% acoperire a populatiei urbane la data anuntarii acordului cu Orange Romania, 16 februarie 2016, la 96% din populatia urbana acoperire LTE anuntata in 19 mai 2016, probabil urmare a accesul la retea Orange Romania. In acest caz, poate ar fi trebuit nominalizat si operatorul Orange Romania!

Continuare pe http://nicolaeoaca.blogspot.ro/