Primii trei operatori de telefonie mobila din Romania, Orange, Vodafone si Cosmote, si-au majorat numarul de clienti cu circa 22% in primele noua luni ale anului in curs, pana la 20,68 milioane de clienti, de la 16,98 milioane la finele lui 2006, arata un studiu realizat de agentia NewsIn.

Orange Romania a acumulat in noua luni, de la sfarsitul lui 2006 si pana la 30 septembrie 2007, 1,27 milioane clienti, Vodafone 860.000 de clienti, iar Cosmote a avut cea mai mare rata de crestere - 1,57 milioane clienti. Cumulat, cei trei operatori au adunat 3,7 milioane de clienti noi in noua luni.

Operatorul de telefonie Orange Romania si-a majorat numarul de clienti cu circa 16% in primele noua luni ale anului, cand a atins la finalul lui septembrie nivelul de 9,31 milioane de clienti, fata de finalul anului trecut, cand a avut 8,043 milioane de clienti, cu 18% mai mult decat in 2005. Reprezentantii companiei au precizat ca operatorul ar putea ajunge pana la sfarsitul acestui an, la 10 milioane de clienti, daca se va mentine ritmul de crestere inregistrat pana in prezent.

Vodafone Romania, al doilea operator ca numar de clienti, a raportat la sfarsitul primelor noua luni ale anului in curs o crestere a numarului de clienti cu 11% , avand la 30 septembrie 8,579 milioane de clienti, fata de sfarsitul anului trecut cand avea 7,71 milioane clienti. Vodafone Romania estimeaza ca va ajunge la noua milioane de clienti in anul fiscal curent, strategia companiei concentrandu-se insa nu pe acest indicator, ci pe cresterea cotei de piata, din punct de vedere al cifrei de afaceri, declara la sfarsitul lunii noiembrie directorul executiv al companiei, Liliana Solomon.

Al treilea operator ca numar de clienti, Cosmote Romania a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de clienti in primele noua luni ale acestui an, fata de ceilalti mari operatori de telefonie din Romania, Orange, respectiv Vodafone. Astfel, operatorul a raportat la finele lui septembrie 2,8 milioane clienti, mai mult decat dublu fata de finalul anului trecut cand avea 1,23 milioane de clienti. in plus, Cosmote a anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca a depasit pragul de trei milioane de clienti. Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 296% in primele noua luni ale anului, pana la 105,2 milioane euro, iar compania estimeaza ca va inregistra profit net in 2009.