iNES Group, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Bucuresti, va lansa incepand cu luna noiembrie primul canal TV 4K/Ultra HD din Romania - FUNBOX 4K/UHD - intr-un pachet de servicii de internet, telefonie fixa si peste 200 de canale TV, la un pret de 50 de euro pe luna. Tehnologia 4K permite o experienta superioara de televiziune - mai multe nuante, detalii si contrast de o acuratete de patru ori mai mare decat standardul Full HD 1080p, dar pentru asta este nevoie de un televizor 4K si un media-box special.

Primul canal TV in standard 4K din RomaniaFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presa al operatorului, programele difuzate pe FUNBOX 4K/UHD vizeaza domenii precum: calatorii si natura (cele mai frumoase si mai misterioase locuri din lume), documentare (atractii unice din punct de vedere istoric si cultural), arta si cultura (seriale despre arta sau opera live, secrete istorice, mistere stiintifice si raspunsuri la intrebari cheie), sporturi extreme (aventuri printre cele mai salbatice locatii), filme si seriale TV (productii premiate la festivaluri internationale).

Noul canal de televiziune, FUNBOX 4K/UHD, va fi disponibil pentru clientii iNES IPTV prin tehnologia de acces internet gigabit prin fibra optica - GPON. Pentru a oferi acces la beneficiile noii platforme (conexiune gigabit la Internet si televiziune 4K/UHD), compania iNES GROUP a initiat la inceputul anului 2014 un amplu proces de migrare a retelei de abonati rezidentiali catre noua tehnologie - GPON.

  • "4K/UHD, cea mai inovatoare tehnologie TV a momentului, este disponibila acum si in tara noastra prin iNES GROUP. Ne concentram intotdeauna pe evolutia tehnologica pentru a oferi clientilor o experienta diferita, detasandu-ne de celelalte oferte de pe piata. Daca in 2005 introduceam in Romania primul serviciu de tip IPTV, a venit acum momentul sa ducem acest serviciu la urmatorul nivel - primul canal TV 4K/UHD. Ce inseama asta? Inseamna tehnologie de ultima generatie, rezolutie de patru ori mai mare decat cea Full HD, fidelitate remarcabila a culorilor, claritate si densitate a imaginii, detalii de finete, practic o transpunere in mijlocul actiunii. Toate acestea sunt posibile intrucat anul acesta am finalizat migrarea retelei de clienti rezidentiali iNES pe noua platforma de acces Internet prin fibra optica prin tehnologia GPON.", a declarat Catalin Cuturela, Director Operatiuni in cadrul iNES GROUP.

iNES GROUP este unul dintre cei mai mari operatori independenti de telecomunicatii din Bucuresti, care ofera servicii IPTV, precum si servicii B2B si B2C, precum: acces dedicat prin fibra optica, servicii IT&C, telefonie fixa, servicii specifice de Data Center (colocare echipamente, servere private virtuale, servere dedicate etc) si proiecte la cheie integrate in IT&C.

SPI International/Filmbox este o companie globala de media, care opereaza mai mult de 30 de canale de televiziune, pe 5 continente, cu peste 45 de milioane de abonati. SPI este unul dintre cei mai mari furnizori de continut 4K/Ultra HD din lume. Compania foloseste tehnologie de ultima generatie, oferind acces abonatilor sai atat la continutul linear, cat si la platforma de VoD, inclusiv live streaming de 4K/programare UHD, iar canalele FilmBox pot fi urmarite pe orice dispozitiv conectat la Internet, prin intermediul media playerelor principale, precum si prin intermediul furnizorilor locali OTT.