Conducerea Postei Romane si reprezentantii SLPR au agreat, luni, schema de majorare a salariilor postasilor, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017, se arata intr-un comunicat transmis luni seara de companie. "In cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masa la valoarea nominala a tichetului de 11,50 lei/zi, fata de valoarea actuala de 9 lei, dupa intrarea in vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masa. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei cresteri salariale de 80 de lei brut/angajat".

Posta Romana, sediu centralFoto: Posta Romana
  • "Aceasta schema de majorare a urmarit principiile echitatii sociale, vizand angajatii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreata in contextul continuarii planului de optimizare a personalului, care va duce la o structura mai eficienta in zona administrativa. Ca urmare a celor convenite luni intre conducerea Postei Romane si partenerii sociali, conflictul de munca va inceta, iar activitatea postala va reveni la normal. Posta Romana isi cere scuze tuturor clientilor si partenerilor pentru situatia creata si ii asigura ca operatorul national de servicii postale isi va respecta toate obligatiile impuse prin lege si asumate in relatia cu clientii", se arata in comunicatul companiei.

Greva spontana declansata joi, 27 octombrie, in Posta Romana, care a dus la blocarea activitatii in sute de oficii postale din tara, ar putea avea consecinte grave pentru companie. Intr-o scrisoare obtinuta de HotNews.ro, Rares Stanciu, Director Executiv Operational in Posta Romana, subliniaza pe langa un minus de incasari zilnice de circa 4,5 milioane lei, riscul pierderii unor contracte cu Ministerul de Justitie, ANAF, RAPPS, Directia Pasapoarte, Avon si Bakker si incetarea contractului cu eMAG. Contactat de HotNews.ro, Alexandru Petrescu, directorul general al Postei, a precizat ca exista riscul ca acest parteneriat sa inceteze, dar ca momentan a fost suspendat temporar pe perioada protestelor.