Ministerul Sanatatii si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) vor sa realizeze o aplicatie de monitorizare la nivel national a stocurilor de medicamente compensate si gratuite, cu scopul garantarii pacientilor la medicamente, se arata intr-o scrisoare semnata in 31 octombrie de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu si transmisa catre CNAS, document obtinut de HotNews.ro, a carui autenticitate a fost confirmata de minister. In scrisoare, ministerul mai spune ca este in curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizarilor, si invita oficialii CNAS la o intalnire in care sa stabileasca modalitatea de punere la dispozitie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice si private din Romania pentru autentificarea la Platforma informatica a CNAS.

Scrisoarea Ministerului SanatatiiFoto: Hotnews
  • Ce se arata in scrisoarea Ministerului Sanatatii transmisa catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS):

"Ministerul Sanatatii este in proces de a elabora o serie de modificari legislative si operationale cu scopul garantarii accesului pacientilor la medicamente, realizandu-se, in parteneriat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, o aplicatie de monitorizare la nivel national a stocurilor de medicamente compensate si gratuite. De asemenea, cu scopul implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie, este in curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizarilor de catre medici si companiile din industria farmaceutica si de dispozitive medicale.

In acest sens, va invitam marti, 1 noiembrie, ora 16:00, la Ministerul sanatatii, pentru a avea o intalnire in cadrul careia se va stabili modalitatea de punere la dispozitie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice si private din Romania pentru autentificarea la Platforma informatica a CNAS, precum si maparea cheie publica - denumire medic sau farmacie. Va rugam ca la intalnire sa asigurati si participarea coordonatorului IT al CNAS si a unui reprezentant tehnic al companiei software care dezvolta SIUI.

Va asiguram de tot sprijinul nostru pentru a va pune la dispozitie resursele tehnice necesare pentru a realiza acest lucru", se arata in scrisoarea semnata de Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

  • Contactati de HotNews.ro, oficialii din Ministerul sanatatii au confirmat autenticitatea acestei scrisori.