Vodafone Romania a anuntat joi ca si-a extins acoperirea serviciilor de roaming 4G in Bahamas, Bolivia, Bulgaria, Cipru, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Insula Man, Insulele Feroe, Iran, Jamaica, Mongolia, Pakistan, Republica Moldova, Slovacia si Tanzania, depasind astfel pragul de 100 de tari in care permite aceste servicii.

Roaming 4G in peste 100 de tariFoto: Vodafone Romania
  • "Depasind acest prag, ne consolidam pozitia de lider in furnizarea serviciilor de roaming, oferindu-le utilizatorilor nostri posibilitatea de a folosi astfel de servicii in peste 100 de destinatii din toata lumea. Astfel, persoanele care calatoresc in strainatate beneficiaza de servicii mobile 4G de calitate, cu acoperire mai mare, care le asigura conexiuni de mare viteza pentru streaming video si audio si pentru navigarea pe internet, atat in interes personal, cat si de serviciu", a declarat Ravinder Takkar, Presedinte si CEO Vodafone Romania.

Vodafone este primul operator din Romania care a lansat servicii de roaming 4G, in 2013, iar oferta sa include bonusuri cu beneficii lunare in roaming fara costuri suplimentare fata de abonament. Lista completa a tarilor in care serviciile de roaming 4G sunt active este disponibila aici.

Pentru a avea acces la serviciul de roaming 4G, utilizatorii trebuie sa aiba serviciul 4G activ, sa se afle intr-o zona cu acoperire 4G, sa detina un terminal si un SIM compatibil 4G, sa aiba un abonament sau o extraoptiune 4G si sa activeze serviciile de roaming cu cel putin 24 de ore inainte de plecarea din tara.

Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, avea un numar total de 9.368.604 de utilizatori (servicii mobile, servicii de voce si M2M), la 30 septembrie 2016, in crestere cu 314.794 utilizatori fata de perioada similara a anului precedent. Din numarul total de clienti, 8.683.351 erau utilizatori ai serviciilor mobile. Veniturile din servicii aferente trimestrului incheiat la 30 septembrie 2016 au atins 179,2 milioane de euro, in crestere cu 3,6% fata de perioada similara a anului precedent, in termeni organici.