Reteaua de telefonie mobila Telekom Romania a inregistrat miercuri seara perioade de congestie in zona Piata Victoriei, pe fondul cresterii semnificative a traficului mobil, care a depasit in numite intervale de timp de 15 ori nivelul traficului dintr-o zi obisnuita, fiind luate imediat masuri de crestere a capacitatii retelelor 3G si 4G, care in acest moment au o capacitate crescuta cu peste 165%, au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei. In toate celelalte orase, nu s-au inregistrat miercuri perioade de congestie, au mai precizat oficialii Telekom.

Protest la Piata VictorieiFoto: Hotnews
  • "Ieri-seara reteaua de telefonie mobila Telekom Romania a inregistrat perioade de congestie in zona Piata Victoriei, pe fondul cresterii semnificative a traficului mobil, care a depasit in numite intervale de timp de 15 ori nivelul traficului dintr-o zi obisnuita. Echipele tehnice Telekom Romania au luat imediat masuri de crestere a capacitatii retelei. In acest moment retelele 3G si 4G au o capacitate crescuta cu peste 165%.
  • De asemenea, aseara a fost trimisa in zona o unitate de telefonie mobila si va ramane acolo si in urmatoarele zile. Vom continua sa luam masuri pentru a ne asigura ca toate segmentele de retea functioneaza corespunzator. In toate celelalte orase, in reteaua Telekom nu s-au inregistrat perioade de congestie", au precizat pentru HotNews.ro reprezentantii grupului de companii Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote).

Peste 300.000 de romani au protestat miercuri seara in mai multe orase din tara, dupa adoptarea, in noaptea de marti spre miercuri, a Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

In punctul de varf al manifestatiei, in Piata Victoriei s-au aflat peste 125.000 de persoane, care in mod firesc au vrut sa comunice cu cei dragi, sa incarce poze si clipuri video in retelele de socializare, ori sa vada ce stiri mai apar pe internet de la protestul lor. Unii au reusit, altii mai putin, pentru ca in mod firesc, in astfel de situatii apar congestii in retelele de comunicatii.

  • HotNews.ro a solicitat miercuri seara celor patru mari operatori mobili Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS sa ofere detalii despre cresterile de trafic din retele, problemele aparute si masurile luate si vom veni cu raspunsuri imediat ce le vom primi. Telekom Romania a fost primul operator care a oferit precizari in acest sens.