Teamnet, firma fondata de Sebastian Ghita, si-a cerut insolventa, dar promite ca va continua mentenanta sistemelor IT de care este responsabila

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 20 martie 2017, 15:11 Economie | Telecom


Noi actionari in grupul Teamnet
Foto: Hotnews
Teamnet International, firma fondata de urmaritul international Sebastian Ghita, a depus luni, 20 martie, cererea de deschidere a procedurii insolventei la Tribunalul Prahova, conform unei declaratii transmise HotNews.ro. Firma, care asigura in prezent atat mentenanta hardware la Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS), cat si mentenanta software la CEAS - Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate, contracte in valoare de peste 5 milioane de euro, spune ca 'va asigura continuitate in dezvoltarea, implementarea si mentenanta sistemelor de care este responsabila.

Precizarile transmise luni de Teamnet International:

"Societatea Teamnet International S.A. a depus astazi, 20 martie 2017, cererea de deschidere a procedurii insolventei la Tribunalul Prahova.

In acest moment, lucram la un proces de reorganizare si redefinire a modului intern de lucru. Am luat aceasta decizie la nivelul Board-ului Director pentru a ne sustine mai departe ca business si pentru a ne onora angajamentele fata de angajati, clienti, parteneri si furnizori. In perioada imediat urmatoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operationale si optimizarea proceselor interne, mentinand in acelasi timp competentele existente in cadrul companiei.

Totodata, vom asigura continuitate in dezvoltarea, implementarea si mentenanta sistemelor de care suntem responsabili atat in Romania, cat si in alte tari unde Teamnet isi desfasoara activitatea.

Bogdan Nedelcu
Deputy CEO Teamnet Group"


 • Teamnet International ar trebui sa asigure buna functionare a sistemului IT al cardului national de sanatate si mentenanta hardware la intreaga platforma IT din sanatate

Sistemul Informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate (CEAS) a fost implementat de asocierea HP Romania SRL si Novensys Corporation SRL, contract in valoare de 87.636.000 lei (fara TVA), atribuit in data de 23 aprilie 2012 de catre Imprimeria Nationala, compania nationala care a organizat licitatia. SIVECO Romania a fost subcontractor in acest contract, furnizand inclusiv serviciile de validare a operatiunilor semnate cu cardul.

Teamnet International a castigat prin licitatie, la sfarsitul anului trecut, atat mentenanta hardware la Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS), cat si mentenanta software la CEAS - Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate, contracte in valoare de peste 5 milioane de euro.

Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS) cuprinde urmatoarele sisteme IT:
    - SIUI - Sistemul informatic unic integrat al CNAS
    - SIPE - Sistemul Informatic pentru Prescriptia Electronica
    - CEAS - Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate
    - DES - Dosarul Electronic de Sanatate (nu face obiectul acestei procedurii)


In cazul ambelor contracte castigate de Teamnet (mentenanta pentru PIAS dar si cea pentru CEAS), in caietele de sarcini sunt prevazute penalitati pentru depasirea timpilor de raspuns/solutie provizorie/remediere in cazul incidentelor.


Sebastian Ghita a contestat, prin avocat, noul mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele sau

Sebastian Ghita a contestat, prin avocat, mandatul de arestare preventiva in lipsa emis pe numele sau in cel mai nou dosar de coruptie in care este urmarit penal alaturi de sefii companiilor Asesoft si Teamnet, Curtea de Apel Ploiesti urmand sa se pronunte in 27 mai cu privire la contestatia fostului parlamentar, informeaza News.ro.

Avocatul fostului deputat Sebastian Ghita a contestat decizia Tribunalului Prahova de a emite un nou mandat de arestare preventiva pe numele lui Ghita in cel de-al cinclea dosar deschis de DNA pe numele acestuia.

Curtea de Apel Ploiesti va lua in discutie contestatia in 27 martie, au declarat reprezentanti ai instantelor de judecata.

Saptamana trecuta, miercuri, Tribunalul Prahova a admis propunerea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita.

In cel de-al cincilea dosar in care Sebastian Ghita este inculpat pentru fapte de coruptie fostul parlamentar este reprezentat in instanta de catre un avocat de la Baroul Bucuresti, angajat de tatal sau.

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui Ghita. In 10 ianuarie, instanta suprema a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

In al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita procurorii suspecteaza ca fostul deputat, care pana in anul 2012, cand a fost ales in Parlament, a fost reprezentant al S.C.Teamnet International S.R.L. si S.C. Asesoft International S.A. a pretins si primit de la reprezentantii celor doua societati sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT si / sau sa faciliteze derularea in bune conditii firmelor ai caror reprezentanti fusesera contactati, anterior, de catre Ghita. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, incheiate intre anii 2007 si 2015 de catre mai multe societati comerciale cu profil de activitate in domeniul IT si de asocierea dintre acestea si societatile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. si S.C. AsesoftInternational S.A.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















15921 vizualizari

 • +20 (20 voturi)    
  Nu merci. (Luni, 20 martie 2017, 15:12)

  ouyang [utilizator]

  Nu mai luati niciun ban. Munca trebuie refacuta oricum de la zero.
  • +1 (1 vot)    
   Trebuie bagata in patrimoniu national (Luni, 20 martie 2017, 20:57)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   si caladirea pe care scrie Teamnet...si alte asemenea.
 • +23 (23 voturi)    
  bravo... (Luni, 20 martie 2017, 15:14)

  Foxcrawl.com [utilizator]

  dupa nenumarate contracte banoase cu statul a ajuns insolventa. asa se intampla cand multi bani se duc de aiurea in firme de tot rahatul.
 • +14 (14 voturi)    
  ha ha (Luni, 20 martie 2017, 15:23)

  CocoMuc1 [anonim]

  Oamenii aia n-or fi asa prosti sa ramana sa munceasca pe datorie :))
 • +18 (18 voturi)    
  hahahaha (Luni, 20 martie 2017, 15:26)

  adrian_rolland [utilizator]

  Sa vedeti acuma mentenata la sistemul cardului de sanatate - ala de pica o data la o saptamina / doua.....

  Prinde orbul, scoate-i ochii...
 • +12 (12 voturi)    
  Vai de mine si de mine (Luni, 20 martie 2017, 15:54)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  Pai cine ne face noul CI electronic si plin de certificate digitale? In Teamnet ne era speranta.
 • +15 (15 voturi)    
  /// (Luni, 20 martie 2017, 15:55)

  hmara [utilizator]

  Doamne, cat poata sa aiba de munca DNA.
 • +12 (12 voturi)    
  Total alta mancare de peste ! (Luni, 20 martie 2017, 16:05)

  IonutSC [utilizator]

  E cam greu pe piata libera, fara contracte cu dedicatie de la stat !
  • +7 (7 voturi)    
   Plus patronul (Luni, 20 martie 2017, 16:45)

   Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui IonutSC

   in concediu fara plata :))
 • +9 (9 voturi)    
  Moment trist (Luni, 20 martie 2017, 16:14)

  olleh [utilizator]

  Super, tocmai cand STS-ul se lauda cu marea porcarie de aplicatie de modernizare a 112 conceputa de aceasta "mare firma specializata"
 • +10 (10 voturi)    
  aici trebuie sa intre ANAF si DNA pe fir (Luni, 20 martie 2017, 16:21)

  revo [utilizator]

  Info de pe site-ul lor:
  "Teamnet este singura companie românească inclusă în categoria „Big 5” a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe în 2015, fiind ocupanta locului al patrulea în clasament".
  Tot pe site zice ca in 2015 au avut 800 de angajati si o cifra de afaceri de 93 mil. euro.
  In datele din bilant apare "profit" de 4.768.603 lei si 238 de angajati, pentru anul 2015.

  Deci, unde sunt banii? Cum a ajuns brusc in insolventa?
  • +9 (9 voturi)    
   Simplu (Luni, 20 martie 2017, 17:30)

   MasP [anonim] i-a raspuns lui revo

   Ei centrau ei dadeau cu capul. Toate contractele alea crezi ca erau rezultatul unor necesitati de business ? Nici vorba, ei se duceau la institutiile respective (desigur avand intrari peste tot) si le spuneau alora de ce au nevoie si cum numai ei pot sa o faca. In final le dadeau caietul de sarcini pentru desfasurarea licitatiei pe care doar ei o puteau castiga deoarece termenul era de 30 de zile pentru a indeplini cerintele. Pe care evident doar ei le puteau indeplini :) . Evident ca asta nu putea merge la infinit si la un moment dat s-a rupt tot mai ales cu schimbarile de guvern (Ponta nu mai era acolo ca sa-i dea contracte) si cu DNA si cu fuga lui Ghita ( probabil si cu o parte din bani) , asta a mai ramas din firma.
   • +6 (6 voturi)    
    Ai să râzi dar... (Luni, 20 martie 2017, 20:32)

    Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui MasP

    eu cunosc un nene (de profesie "îmbârligător") care i-a furat p-ăștia de la Teamnet și i-a concurat la o licitație d-asta aranjată.
    Cum a reușit? Păi Teamnet aranjează jmenul la nivel înalt însă caietul de sarcini și oferta sunt redactate de niște angajați umili, angajați care îți dau pe mail documentele dacă le "arunci" câteva mii de coco.
    Așa că Teamnet s-a trezit brusc că mai e o firmă care se califică și le poate strica jmenul, așa că a negociat cu el o șpagă foarte mare ca să iasă din licitație. Cică i-au ieșit cam 200k după ce a dat și el dreptul mai departe, la firma (și mai mare) cu care s-a prezentat în consorțiu (că trebuia să aibă cifră de afaceri de N mil).
    Un fel de "dai șpagă ca să obții altă șpagă". Mă rog, o lume de mafioți și jmenari.
 • +12 (12 voturi)    
  Distrugere (Luni, 20 martie 2017, 16:43)

  Celbland [utilizator]

  Teamnet, celelalte firme a lui Ghiță, ca și alte așa-zise firme de IT, practic au distrus domeniul IT în România, i-au alungat pe profesioniști, pentru ca ei să livreze gunoaie software la stat, nefuncționale și la prețuri de zeci de ori mai mari decât pe piața IT.

  Acum, industria IT românească e distrusă, instituțiile de stat sunt neinformatizate, ceea ce înseamnă că cetățenii nu sunt tratați corespunzător în relația cu statul.
 • +9 (9 voturi)    
  Nu va e rusine ??!!!! (Luni, 20 martie 2017, 17:31)

  Carcalete [utilizator]

  Auzi ... insolventa.
 • +5 (5 voturi)    
  Se schimbă generația de securiști (Luni, 20 martie 2017, 18:57)

  kng78dfds [utilizator]

  Nu vă fie teamă, Ghiță va reapărea pe scena IT din România sub o nouă denumire, adică un nou grup de firme. Exact asta face si UTI, Siveco, Romsys, etc.

  Este doar o schimbare de generație, o predare-preluare de ștafetă. Doar nu credeți că toate aceste contracte păguboase pentru statul român s-au putut face fără ”binecuvântarea” și ajutorul SRI, SIE, STS, etc.
 • +10 (10 voturi)    
  Lectie de finante (Luni, 20 martie 2017, 18:58)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Sa fii abonat la stat, sa castigi o avere si sa intri in insolventa. Dar de fapt ce ma mir?! E aceeasi poveste incredibila ca cea cu "sa ai aproape 30 de ani la dispozitie si sa nu faci nimic pentru tara si cetateni".
 • +2 (2 voturi)    
  Verificati firmele castigatore licitatii cu statul (Marţi, 21 martie 2017, 9:15)

  Carcalete [utilizator]

  Ar trebui verificate TOATE contractele pe IT cu statul roman de la inceput si pana la sfarsit. Atat cei care au castigat licitatiile cat si subcontractantii!!!

  Nu va speriati, nu vorbim de mii de firme. Vorbim de cateva zeci. Acolo au fost sifonate milliardele de Euro.

  Unde s-au dus banii mai departe ?? Politic, servicii, etc, etc.

  Lumea e mica.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by