​Adrian Dita, propus de premierul Sorin Grindeanu la conducerea ANCOM, autoritatea de reglementare in comunicatii care face regulile pe o piata de 4 miliarde euro, este frate cu Sorinel Dita, care este in prezent consilier al Ministrului Comunicatiilor, Augustin Jianu, si presedinte al Consiliului de Administratie al SNR/Radiocom, firma reglementata tocmai de autoritatea de reglementare in comunicatii. In declaratia de avere semnata in luna martie din acest an, Sorinel Dita precizeaza ca a incasat anul trecut 80.980 lei ca sef al Departamentului reclamatii din Posta Romana, o companie de asemenea reglementata de ANCOM.

Adrian DitaFoto: LinkedIn

Adrian Dita este fostul soţ al Ancăi Alexandrescu - fost consilier al premierului PSD Adrian Năstase şi cel mai influent consilier al fostului premier PSD Victor Ponta, potrivit ZF. De asemenea, Adrian Dita este frate cu Sorinel Dita, consilier al ministrului Comunicatiilor, Augustin Jianu. Detalii aici.

Adrian Dita si Sorinel Dita detin in parti egale o locuinta care a fost primita mostenire.

Conform declaratiei de interese semnate in luna februarie din acest an, Sorinel Dita a fost numit membru in Consiliul de Administratie al SNR (Radiocom), operatorul national care transmite programele TVR, in data de 18 ianuarie.

  • Contactat de HotNews.ro, Adrian Dita a precizat ca nu este disponibil momentan, fara a oferi alte detalii.

Guvernul Grindeanu l-a propus marti pe Adrian Dita pentru functia de sef al ANCOM. Adrian Dita este acum Director de Public Affairs al Telekom Romania. El a absolvit Colegiul National de Aparare. Propunerea a fost trimisa Biroului Permanent reunit al celor doua camere, cerand termen de o ora pentru un aviz pe aceasta propunere. Tot astazi, propunerea urma sa fie supusa la vot in plen.

Potrivit Adevarul.ro, numirea noului preşedinte ANCOM a fost amânată din cauza lipsei de cvorum de la şedinţa plenului reunit al Parlamentului necesar pentru adoptarea deciziei.

Reamintim ca Guvernul Grindeanu a adoptat in urma cu doua saptamani o Ordonanta de Urgenta prin care a eliminat rolul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in procedura numirii conducerii ANCOM, autoritate care reglementeaza o piata a telecomunicatiilor de patru miliarde de euro. Felul in care era numita anterior conducerea autoritatii si controlul parlamentar al activitatii acesteia fusese agreat chiar de Comisia Europeana inainte de inchiderea unei proceduri de infringement declansate in 2009 impotriva Romaniei tocmai pentru ingerintele dese ale politicului in activitatea acesteia. Iohannis a amendat public modul netransparent in care guvernul a schimbat legislatia.