Nokia va angaja in acest an la fabrica de la Jucu circa o mie de persoane, de doua ori mai mult decat a anuntat initial, potrivit directorului executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, citat de NewsIn. Conform publicatiei electronice suedeze Evertiq.com, fabrica isi va incepe productia pe 11 februarie 2008, urmand sa produca cinci telefoane mobile pe secunda.

Fabrica va produce telefoane mobile, dar si echipamente de retea pentru pietele din Asia si Africa. Angajatii fabricii Nokia care vor lucra in sectorul de productie vor avea un salariu de 220 euro si bonuri de masa. Oficialii Nokia au precizat pentru HotNews.ro ca vor face o declaratie privind aceste aspecte la sfarsitul acestei luni, cand vor fi prezentate si rezultatele financiare ale companiei.

"Nu vom face nici o declaratie in acest moment, insa vom face o informare oficiala, inclusiv asupra acestor aspecte, la sfarsitul acestei luni, cand compania va face publice si rezultatele financiare", a declarat pentru HotNews.ro Monica Alb, director Comunicare Nokia Romania.

Directorului executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, luni, pentru NewsIn ca numarul angajatilor la aceasta fabrica se va dubla in acest an comparativ cu cifra anuntata initial de catre companie.

"Numarul angajatilor Nokia, de la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj – in cadrul Parcului Industrial Tetarom III – va ajunge la 1.000, pana la finele acestui an. Nokia a inceput angajarile cu privire la deschiderea fabricii, care va avea loc in 11 februarie. Pana in aceste moment au fost recrutate si sunt in faza de angajare in jur de 100 de persoane care sunt pentru studii medii, operatori, si 50 de persoane cu studii superioare”, a spus Daniel Don.

Directorul Parcului Industrial Tetarom, Viorel Gavrea, a precizat luni, pentru NewsIn, ca nu poate spune exact data la care va fi inaugurata fabrica, insa evenimentul se va intampla, cu siguranta intre 1 si 15 februarie.

„Referitor la numarul de angajaţi, din memoriul convenit rezulta ca in primul trimestru vor avea 500, insa se poate sa fie si mai multi. Lucrarile au fost facute in avans. Ei preconizau sa poata incepe productia in luna martie, iar acum o pot face in februarie”, a afirmat Gavrea.

Fabrica Nokia din comuna Jucu, judetul Cluj, urmeaza a fi a unsprezecea unitate de productie a companiei finlandeze la nivel mondial, iar valoarea investitiei se ridica la 60 milioane euro. Fabrica Nokia este amplasata in parcul industrial Tetarom III, la cativa kilometri de Cluj.