Orange, Vodafone, Telekom Mobile (fostul Cosmote) si RCS&RDS au raportat catre arbitrul telecom disfunctionalitati ale serviciilor de comunicatii electronice in urma fenomenelor extreme din vestul si nordul Romaniei, a comunicat joi pentru HotNews.ro autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Peste 350.000 de conexiuni au fost afectate in urma disfunctionalitatilor aparute la serviciile de telefonie fixa si mobila, serviciile de transmisiuni de date si serviciile de acces la internet in judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Salaj si Timis, potrivit autoritatii.

Urmarile furtunii de la TimisoaraFoto: AGERPRES

Precizarile ANCOM vin dupa ce HotNews.ro a solicitat luni, 18 septembrie, informatii legate de modul in care au fost afectate serviciile de comunicatii de furtunile care au avut loc duminica, 17 septembrie, in vestul si nordul Romaniei.

212 localitati din 15 judete ale tarii au fost afectate de furtuni duminica, intervenindu-se cu peste o mie de pompieri si 225 de mjloace tehnice pentru indepartarea efectelor. Opt persoane si-au pierdut viata si 137 au fost ranite.