RCS&RDS, operator de comunicatii controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a anuntat marti ca reteaua proprie 4G acopera si tunelurile metroului bucurestean, suplimentar acoperirii 4G deja existente din statii. Extinderea acoperirii 4G in metrou s-a realizat prin dublarea cantitatii de spectru utilizat in banda 1 - 2100 Mhz, permitandu-se astfel accesul la internet cu viteze de download de pana la 75 Mbps.

Serghei Bulgac, seful DIGIFoto: AGERPRES

Compania avea pana acum acoperire 3G atat sistemul de tuneluri, cat si statiile metroului.

Operatorul a mai anuntat marti ca, la nivel national, continua sa extinda reteaua mobila, atat prin acoperire noua de teritoriu, cat si prin extinderi de capacitate in zonele urbane, pentru imbunatatirea experientei utilizarii internetului mobil si ca "acoperirea retelei Digi Mobil 3G a ajuns in aceasta vara la peste 99% din populatie, iar cea 4G a ajuns la peste 51% din populatie."

  • "Numarul mare de utilizatori pe care Digi Mobil i-a atras prin portabilitate de la alti operatori, vine sa confirme ca reteaua companiei este in extindere si ca pachetele comerciale sunt concepute astfel incat sa raspunda cerintelor si nevoilor de comunicare ale clientilor, prin cele mai bune preturi si trafic de date nelimitat pentru orice abonament. Doar in intervalul ianuarie - august 2017, s-au portat 302.306 de numere in reteaua Digi Mobil, cu aproximativ 16% mai multe decat in perioada similara a anului trecut. Astfel, numarul total de clienti care au optat pentru portarea numarului de telefon in reteaua Digi Mobil a ajuns la 1.3 milioane la finalul lunii august 2017.", se arata in comunicatul transmis marti de operatorul de comunicatii.

Evolutia lunara a numerelor de telefonie mobila primite prin portare de principalii 5 furnizori (Orange; Vodafone; Telekom Romania Mobile Communications - fostul Cosmote; Telekom Romania Communications - fostul Romtelecom; si RCS&RDS) poate fi consultata pe siteul arbitrului telecom (ANCOM) - aici.

Digi Mobil este serviciul de telefonie mobila din portofoliul RCS & RDS, unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din regiune care furnizeaza servicii in Romania, Ungaria, Spania si Italia. Reteaua Digi Mobil este construita si functioneaza in tehnologiile 3G si 4G, in benzile de frecventa 900 Mhz (3G), 2100 Mhz (3G si 4G LTE FDD in banda 1), 2600 Mhz (LTE TDD in banda 38 si 3700 LTE TDD in banda 43).