Telekom Romania a anuntat marti numirea lui Vladan Pekovic in pozitia de Director Executiv Tehnologie si Informatie, in functie din 1 noiembrie 2017, inlocuindu-l in acest rol pe Timos Tsokanis, care va urma alte oportunitati in cariera in afara grupului Deutsche Telekom. Vladan Pekovic vine dupa o pozitie similara in cadrul Crnogorski Telekom, cel mai mare operator de telecomunicatii din Muntenegru, avand o experienta de peste 15 ani in industria telecomunicatiilor.

Vladan Pekovic, director executiv tehnologie in TelekomFoto: Telekom Romania

Potrivit operatorului de comunicatii, Vladan Pekovic este un profesionist cu o cariera internationala dezvoltata pe piete din Europa, Africa, America Latina si Statele Unite ale Americii, avand peste 15 ani de experienta in industria telecomunicatiilor.

Vladan are, de asemenea, experienta semnificativa in Telekom, cu un portofoliu variat de proiecte pe care le-a gestionat. Vladan se alatura echipei Telekom Romania din pozitia similara, de Director Executiv Tehnologie si Informatie, detinuta in cadrul Crnogorski Telekom.

Vladan Pekovic este licentiat in Inginerie Electrica, cu specializare in telecomunicatii mobile si tehnologia informatiei, in cadrul Universitatii din Muntenegru.

Din noua pozitie, Vladan Pekovic va fi responsabil de coordonarea evolutiei infrastructurii de tehnologie a informatiei, de dezvoltarea si operarea sistemelor de suport ale grupului de companii Telekom Romania si va raporta direct catre CEO-ul Telekom Romania.

  • "Ii urez bun venit lui Vladan in echipa Telekom Romania, intr-un rol care este vital pentru organizatia noastra si pentru industria in care activam. Totodata, profit de ocazie sa ii multumesc lui Timos pentru efortul depus si dedicarea sa din cei sapte ani, pentru a face din Telekom Romania un jucator important pe piata de telecom din Romania. In mandatul sau am realizat prima lansare de servicii cu adevarat convergente de pe piata, combinata cu trecerea la brandul Telekom, dar si cu lansarea in paralel a celei mai moderne platforme de IPTV. Sub coordonarea sa, echipele noastre tehnice au consolidat cele doua sisteme IT intr-un set unic de sisteme, au reusit sa extinda acoperirea retelei de fibra optica cu peste un milion de gospodarii in doi ani, au dublat acoperirea LTE in mai putin de un an si au modernizat reteaua mobila", a spus Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

Grupul de firme Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) au raportat in primele trei luni din acest an venituri cumulate de peste 229,8 milioane euro, in scadere cu 1,5% fata de perioada similara a anului trecut, arata datele grupului elen OTE. Fostul Romtelecom a pierdut clienti pe zona de telefonie fixa (-2,5%, pana la 2,12 milioane linii de telefonie) si pe internet (-1,3%, 1,17 milioane abonati), inregistrand o crestere usoara pe TV (+0,6%, pana la 1,45 milioane abonati) si o crestere puternica pe zona serviciilor convergente fix-mobil (+47,4%, peste 398.000 abonati). Fostul Cosmote a raportat o scadere de 11,2% a numarului de clienti, ajungand la 5,02 milioane utilizatori.