Cei doi vicepresedinti ai arbitrului telecom vor sa renunte la litigiile cu institutia si sa returneze salariile compensatorii de 480.000 de lei

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 19 octombrie 2017, 19:50 Economie | Telecom

Conducerea ANCOM
Foto: ANCOM
Bogdan Iana si Eduard Lovin, numiti in aceasta luna vicepresedinti ai autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), la propunerea Guvernului Tudose, dupa ce anterior au fost concediati de Adrian Dita, numit presedinte al ANCOM in Guvernul Grindeanu, vor sa incheie amiabil procesele pe care le au cu institutia si sa returneze salariile compensatorii in valoare toatala de 480.000 de lei, incasate automat, potrivit contractului de munca, in urma concedierii. Ca sa poate fi anulate efectele concedierii, au precizat acestia pentru HotNews.ro, ar trebui sa fie si reincadrati pe posturi similare ca atributii si responsabilitati posturilor care au fost desfiintate.

  • "Daca imi retrag unilateral actiunea in instanta, salariile compensatorii nu le mai pot da inapoi, ceea ce pentru institutie este o pierdere si nu mi se pare corect. Ca sa pot sa le dau inapoi, voi face o propunere ANCOM-ului, prin avocatul meu, de incheiere amiabila a procesului in instanta. Propunerea vizeaza sa anulam efectele concedierii, respectiv desfintarea postului pe care l-am ocupat si plata salariilor compensatorii. Ca sa fie anulate efectele deciziei, trebuie practic sa ne incadreze pe un post. Nu este o conditie, este o consecinta. Cele doua efecte sunt ombilical legate din punct de vedere juridic.", a declarat joi pentru HotNews.ro Bogdan Iana, vicepresedinte ANCOM.

Contactat de HotNews.ro, si Eduard Lovin, numit in aceasta luna vicepresedinte al ANCOM, a precizat ca a solicitat avocatilor sa trimita catre instanta si catre presedintele ANCOM o propunere de incheiere pe cale amiabila a procesului si a subliniat si el faptul ca pentru anularea efectelor deciziei trebuie sa existe o intelegere cu ANCOM pentru reincadrarea pe pozitii similare ca atributii si responsabilitati posturilor care au fost desfiintate.

Daca ar fi reincadrati in cadrul institutiei pe posturi similare celor care au fost desfiintate, posturile ar ramane practic suspendate pe durata celor 6 ani cat este mandatul acestora in functiile de vicepresedinti.

  • "In legatura cu regimul incompatibilitatilor, vreau sa precizez ca nu ma aflu in nicio situatie de genul acesta. Ultimele declaratii de avere si interese au fost depuse la ANCOM in vara si urmeaza sa le reinoim luna aceasta. In prezent nu sunt membru al niciunui partid politic. In trecut, am fost membru PNL pana in prima parte a anului 2016,  cand au renuntat la calitatea de membru chiar inainte de alegerile locale din acel an.", a mai precizat joi pentru HotNews.ro Eduard Lovin.

Bogdan Iana, celalalt vicepresedinte al autoritatii, a declarat joi pentru HotNews.ro ca nu este si nici nu a fost vreodata membru al vreunui partid.

Adrian Dita, a fost numit la conducerea ANCOM de Guvernarea PSD-ALDE, in timpul Guvernului Grindeanu. Demisia sa este in prezent ceruta de toti parlamentarii, inclusiv cei ai PSD-ALDE, pe motiv ca ar fi pus in pericol functionarea autoritatii prin reorganizarea fulger facuta de acesta, concedierea mai multor experti cu zeci de ani de experienta in telecomunicatii si detasarea in ANCOM a unor angajati de la Posta sau SNR, companii reglementate chiar de catre ANCOM.Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


844 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă