Posta Romana a anuntat miercuri ca a cumparat 57 de masini de numarat bancnotele pentru tot atatea oficii postale din Bucuresti si din tara, contract in valoare de circa 130.000 de lei (fara TVA), atribuit prin achizitie directa. Datele din SEAP mai arata o achizitie directa facuta in cursul acestei zile de Posta: servicii de reparare si intretinere a imprimantelor si multifunctionalelor defecte aflate in dotarea companiei, contract cu o valoare de aproape 120.000 de lei (fara TVA). Amintim ca noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat luna trecuta o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de servicii de printare si scanare/fotocopiere pentru nereguli grave in caietul de sarcini.

Masini de numarat bancnoteFoto: Posta Romana

"Achizitia de masini de numarat bani urmareste usurarea modului de lucru pentru salariatii din oficiile postale si, in acelasi timp, va micsora perioada de asteptare a clientilor la ghiseu. Cele 57 de echipamente vor ajunge in oficiile din Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Constanta, divizia de curierat rapid a Postei Romane - Prioripost si centrele regionale de tranzit.

Achizitia de tehnica de calcul, echipamente de comunicatii necesare realizarii retelelor de calculatoare, retehnologizarea oficiilor postale prin dotarea cu utilaje si echipamente postale care vor permite armonizarea serviciilor postale la standarde europene reprezinta o prioritate pentru management. In functie de Bugetul de Venituri si Cheltuieli, compania urmeaza sa faca aceste investitii etapizat.", se arata in comunicatul transmis miercuri de Posta Romana.

Inca o achizitie directa la Posta

Inca o achizitie directa la Posta

Foto: Hotnews

Datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) arata ca tot miercuri, 1 noiembrie 2017, Posta Roma a mai incheiat un contract de achizitie directa pentru 'servicii de reparare si intretinere periferice informatice - echipamente de printare (imprimante si multifunctionale) defecte aflate in dotarea C.N. Posta Romana'.

Contractul, in valoare de 119.947 lei fara TVA (peste 26.000 de euro), a fost atribuit catre firma Mida Soft Business S.R.L.

Amintim faptul ca, noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat luna trecuta o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de servicii de printare si scanare/fotocopiere. Motivul? 'Exista riscul ca cerintele din caietul de sarcini sa fie indeplinite de un singur producator si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale', au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei. Elena Petrascu sustine ca nu a avut nicio implicare in luarea vreunei decizii cu privire la aceasta procedura de achizitie, desi la acel moment ocupa o functie de decizie, respectiv aceea de director juridic.