Sorin Grindeanu, noul presedinte al autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), a semnat miercuri, 8 noiembrie, la o zi dupa ce a fost validat de Parlament in aceasta functie, deciziile de incetare a detasarii in cadrul institutiei a 24 de persoane. Deciziile sunt efective incepand cu 13 noiembrie, iar cele 24 de persoane nu au dreptul de a incasa plati compensatorii, au precizat pentru HotNews.ro, oficialii autoritatii. Altor 8 angajati le-a fost retrasa detasarea de catre Posta Romana sau au plecat singuri dupa demisia lui Adrian Dita de la conducerea acestei autoritati, potrivit surselor HotNews.ro care au transmis lista celor 32 de persoane detasate in ANCOM in perioada mai-septembrie 2017.

Sorin GrindeanuFoto: Hotnews

Fostul premier demis prin motiune de cenzura de PSD-ALDE, Sorin Grindeanu, a fost validat marti, 7 noiembrie, in functia de presedinte al arbitrului telecom (ANCOM), de catre Plenul Parlamentului, iar miercuri, 8 noiembrie, a semnat deciziile de incetare a detasarii in cadrul institutiei a 24 de persoane.

Intr-o declaratie pentru Mediafax, data miercuri, 8 noiembrie,Sorin Grindeanu a spus: "Am incetat toate detasarile, 24 la numar. Astazi am dat o decizie in acest sens".

Detasati in ANCOM

Detasati in ANCOM

Foto: Hotnews

HotNews.ro a obtinut lista celor 32 de persoane care fusesera detasate in cadrul ANCOM in perioada mai-septembrie 2017 de catre Adrian Dita, cel care si-a dat demisia luna trecuta de la conducerea autoritatii. (Vezi atasat documentul. Cei cu galben au fost retrasi de Posta Romana sau au plecat singuri dupa demisia lui Dita, inainte sa vina presedinte Grindeanu.)

Demisia lui Adrian Dita fusese ceruta de catre toti parlamentarii, inclusiv cei ai PSD-ALDE, pe motiv ca ar fi pus in pericol functionarea autoritatii prin reorganizarea fulger facuta de acesta, concedierea mai multor experti cu zeci de ani de experienta in telecomunicatii si detasarea in ANCOM a unor angajati de la Posta sau SNR, companii reglementate chiar de catre ANCOM.

ANCOM reglementeaza piata de aproape 4 miliarde euro a comunicatiilor electronice.