Ce pozitie au avut oficialii Fondului Proprietatea cu privire la capitalizarea Postei, in discutiile cu Ministrul Comunicatiilor si noua conducere a operatorului postal

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 13 noiembrie 2017, 10:47 Economie | Telecom

Intalnire intre Ministrul Sova si oficialii FP
Foto: MCSI
'In cadrul intalnirilor recente cu reprezentantii Ministerul Comunicatiilor  si ai Postei Romane, Fondul Proprietatea a subliniat ca nu se va opune majorarii capitalului social, iar decizia de a participa la majorare cu cash se va baza pe evaluarea Fondului privind viabilitatea planului de afaceri prezentat de companie.', a declarat pentru HotNews.ro Johan Meyer, Co-CEO si Co-Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. 'De asemenea, Fondul Proprietatea a mentionat ca va fi necesar acordul Consiliul Concurentei cu privire la aceasta tranzactie, precum si continuarea respectarii drepturilor Fondului, in calitate de actionar minoritar, in eventualitatea in care nu va contribui la capitalizare.', a mai spus acesta.

Oficialii FP au transmis aceste precizari, la solicitarea HotNews.ro, dupa ce saptamana trecuta, atat Ministerul Comunicatiilor, cat si Posta Romana au comunicat faptul ca au avut intalniri cu reprezentantii FP, condusi de Johan Meyer, Co-CEO si Co-Manager de portofoliu al FP si ca acestia si-ar fi exprimat sustinerea fata de acest demers.

In bugetul de stat pe 2017 sunt prevazute credite bugetate in suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea Postei Romane, in bugetul Ministerului Comunicatiilor, ca aport al statului, proportional cu cota de participare detinuta, iar ceilalti actionari pot participa la majorarea capitalului social proportional cu propria cota de participare.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin MCSI in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea in proportie de 25%.

  • Fondul Proprietatea a contestat in instanta schimbarile impuse de Ministrul Lucian Sova in Consiliul de Administratie al Postei Romane

Amintim ca luna trecuta, Fondul Proprietatea a contestat in instanta schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administratie al Postei Romane, care fusesera numiti conform legislatiei privind guvernanta corporativa in intreprinderi, schimbare dispusa de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova.

Ministrul Sova, a convocat luna trecuta Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), care a decis revocarea a trei membri: Dante Stein, Bogdan Matei si Bogdan Patriniche, acuzati de management defectuos care a condus la acumularea de datorii mari intr-o perioada scurta de timp. Dante Stein ii scrisese Ministrului Sova ca Posta se se afla in iminenta incapacitate de plata.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

907 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri