Portalul instantelor de judecata din Romania, portal.just.ro, este blocat, luni, ca urmare a lansarii de mii de cereri simultan cu ajutorul unor aplicatii, informeaza Agerpres. Potrivit unui mesaj postat de administratorii portalului, o alta cauza a problemelor de functionare o reprezinta unele defecte tehnice.

Portalul instantelor de judecata are probleme de functionareFoto: Captura Portal.just.ro
  • "Portalul prezinta probleme de functionalitate si performanta cu caracter fluctuant. Cauzele acestora sunt in curs de investigare; pana la acest moment, am identificat atat un comportament nejudicios din partea unor utilizatori (de ex. lansarea de catre un utilizator a sute/mii de cereri simultan, cu ajutorul unor aplicatii construite in acest scop), cat si anumite defecte tehnice", se arata in mesajul Directiei tehnologia informatiei din cadrul Ministerului Justitiei, citat de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, in prezent se lucreaza pentru remedierea situatiei, utilizatorii fiind invitati sa descrie erorile intalnite prin email la adresa portal-instante@just.ro, pentru a ajuta la procesul de investigare.