Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, a anuntat joi ca in ultimul trimestru al anului trecut a inregistrat venituri din servicii in valoare de 182,3 milioane euro, in crestere cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Numarul total de clienti a crescut cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 9.944.595 utilizatori (n.a contracte si SIM-uri valabile), iar consumul de date mobile a crescut cu 71%.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone RomaniaFoto: Hotnews
  • "Ultimele trei luni ale anului 2017 au adus o crestere puternica a bazei de clienti, pe fondul cresterii ratei de penetrare a smartphone-urilor, in special pe segmentul clientilor de servicii 4G, care s-a extins cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Din numarul total de clienti, 9.221.666 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. ARPU mobil (n.a venitul mediu pe utilizator) al Vodafone Romania a fost de 6 euro in cele trei luni incheiate la 31 decembrie 2017, comparativ cu 6,1 euro, in trimestrul precedent.

La 31 decembrie 2017, abonatii serviciilor mobile reprezentau 40% din baza totala de clienti ai serviciilor mobile Vodafone Romania, iar utilizatorii prepaid, 60%, comparativ cu 41%, respectiv 59%, proportiile inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.