Grupul american de comunicatii prin cablu Liberty Global a anuntat vineri schimbari operationale ale operatiunilor din Europa Centrala si de Est. Incepand cu 1 aprilie 2018, Robert Redeleanu, in prezent director general al UPC Romania si UPC Ungaria, este numit director general al UPC Polonia si va conduce si operatiunile din Ungaria. De la aceeasi data, conducerea UPC Romania va fi asigurata de Mihnea Radulescu, cel care in prezent este vice-presedinte pentru operatiunile B2B din UPC CEE (Europa Centrala si de Est), coordonand activitatile pentru divizia business din Romania, Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia.

Mihnea Radulescu, noul CEO al UPC RomaniaFoto: UPC Romania

Schimbarile operate de grupul american in Europa centrala si de Est au loc in contextul in care Grupul Vodafone discuta cu Liberty Global posibila achizitie a anumitor active telecom detinute de americani pe piata europeana.

Grupul britanic Vodafone a confirmat vineri, 2 februarie, ca este intr-o faza initiala a discutiilor cu grupul american Liberty Global, patronul UPC Romania, privind posibila achizitie a anumitor active telecom detinute de americani pe piata europeana. Anuntul Vodafone a venit dupa ce Financial Times a scris ca Vodafone ar vrea sa cumpere active detinute de Liberty Global in Germania si tari din estul Europei. In Romania, Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, ar avea nevoie de serviciile fixe ale UPC, al doilea mare operator de comunicatii prin cablu, pentru a furniza servicii convergente fix-mobil si a concura astfel cu ceilalti mari operatori.

  • Robert Redeleanu - CEO UPC Romania
    Foto: UPC Romania
    "Sunt incantat sa preiau noua responsabilitate in cadrul UPC CEE si sa ma alatur echipei UPC Polonia. Vreau sa multumesc echipei mele din Romania pentru rezultatele extraordinare pe care le-am obtinut in acesti cinci ani si pentru pasiunea cu care am reusit constant sa oferim cele mai bune experiente digitale pentru clientii nostri. Ma bucur ca Mihnea va conduce o echipa excelenta si o companie in continua crestere si ii doresc mult succes in noul rol", a declarat Robert Redeleanu.  

Robert Redeleanu ii succede lui Frans-Willem de Kloet, actualul CEO UPC Polonia, care a decis sa paraseasca Liberty Global.

  • "Preiau conducerea unei echipe cu rezultate remarcabile, care a reusit atat in 2017, cat si in anii anteriori, sa aiba o crestere accelerata pentru toate segmentele de business. Sunt convins ca impreuna vom continua strategia foarte bine definita a UPC de a aduce clientilor produse si servicii inovatoare la cele mai inalte standarde si vom duce mai departe povestea de succes a companiei UPC Romania.",  a declarat Mihnea Radulescu.

Robert Redeleanu a fost numit Director General pentru UPC Romania in iunie 2015. Anterior, Robert Redeleanu a ocupat functia de Chief Marketing Officer pentru UPC Romania, incepand cu 2013. Robert Redeleanu si-a inceput cariera in cadrul Unilever South Central Europe si, in peste 20 de ani de activitate, a avut o cariera locala si internationala, cu experienta extinsa in operatiuni, marketing si vanzari in diferite organizatii.

Mihnea Radulescu si-a inceput cariera in cadrul Liberty Global in 2013 in Romania unde, ca parte a echipei locale de management a dezvoltat si implementat o serie de proiecte strategice de succes. Din 2015, Mihnea Radulescu a fost numit Vice-presedinte responsabil pentru proiectele strategice si membru in echipa de top management a UPC in regiunea Europa Centrala si de Est.

Din 2016 a preluat atributiile de coordonare ale diviziei Business-to-Business ale intregii regiuni CEE, obtinand rezultate deosebite in ansamblul rezultatelor companiei. Anterior experientei din Liberty Global, Mihnea Radulescu a facut parte din echipa Roland Berger Strategy Consultants din Romania timp de aproape sapte ani, acoperind prin proiectele derulate o arie variata de domenii, cum ar fi dezvoltarea de strategii de crestere sau integrari de companii in industrii precum telecom, bunuri de larg consum sau retail.

Mihnea Radulescu are o diploma de master la Norwegian School of Management din Oslo si este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti (Relatii Economice Internationale).

UPC Romania, parte a grupului american de comunicatii prin cablu Liberty Global, si-a majorat cu peste 6% baza totala de abonamente, depasind 2,41 milioane abonamente anul trecut, a anuntat joi al doilea mare operator de comunicatii prin cablu. Numarul total de abonati a crescut cu aproape 4% pana la 1.345.600 abonati, iar veniturile in lei au crescut cu 6,5% depasind 734,4 milioane lei, conform companiei.