Mai mult de jumatate dintre germani nu mai vor telefoane Nokia, dupa ce grupul finlandez a anuntat inchiderea fabricii din aceasta tara, arata un sondaj publicat in saptamanalul Stern, citat de CNNMoney. Seful Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, recunoaste ca relocarea productiei din Germania in Romania va afecta comportamentul consumatorilor germani, dar spune ca decizia companiei este finala.

Potrivit sondajului, 56% dintre germanii intervievati au declarat ca nu mai vor sa detina un telefon Nokia in viitor si 68% dintre respondenti spun ca inchiderea fabricii Nokia din Germania va avea consecinte de lunga durata. Cel mai mare producator mondial de telefoane mobile a invocat costurile fortei de munca prea mari din Germania drept principalul motiv al relocarii in Romania. Pierderea a cateva mii de locuri de munca a provocat furie in Germania, in particular printre politicieni.

Seful Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a recunoscut miercuri, intr-un interviu pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, ca relocarea "va avea o influenta" asupra comportamentului consumatorilor germani.

"Si pot sa inteleg asta, dar consumatorii nu vor mai putea sa-si cumpere un telefon mobil "made in Germania" de la alt producator", a declarat Kallasvuo.

Nokia este ultimul producator de telefoane mobile din Germania. Olli-Pekka Kallasvuo a reiterat faptul ca decizia companiei de a parasi Germania este finala, dar a precizat ca Nokia este deschisa la gasirea unor solutii pentru aceasta situatie.