Grupul Neogen, controlat de antreprenorul local Călin Fusu, a preluat aproape 27% din acțiunile portalului de comparații și informaţii financiare Conso.ro, antreprenorul devenind și administratorul Conso Media Group, firma care deține portalul. Mai exact, Neogen a preluat 26,37% din acțiuni prin achiziție directă și o majorare de capital de aproape 190.000 de euro, conform datelor din Monitorul Oficial. Potrivit surselor HotNews.ro, evaluarea făcută la achiziție pentru întreaga firmă a fost de un milion de euro.

Calin FusuFoto: Arhiva personala

Conso.ro a anunţat joi atragerea ȋn structura asociativă a societăţii Conso Media Group a unui investitor cu experienţă ȋn online, Neogen. Prin achiziţie directă şi majorarea capitalului social, Neogen deţine aproximativ 27% din Conso. Alin Iacob, co-fondator şi director general al societăţii, a investit la rândul lui, pentru a păstra o deţinere semnificativă ȋn companie.

“Împreună cu echipa Conso, care se va extinde ȋn perioada următoare, ne propunem să ne transformăm ȋn principalul canal de comunicare şi de tranzacţionare ȋntre instituţiile financiare şi clienţii lor, actuali şi potenţiali”, a declarat Călin Fusu, CEO Neogen şi noul administrator Conso Media Group.

În cei peste 12 ani de existenţă, Conso.ro a devenit principalul comparator de produse şi servicii financiare, diversificându-şi recent activitatea prin lansarea unui comparator de preţuri la energie electrică. Societatea îşi propune să extindă segmentele acoperite de comparatoare către asigurări şi alte domenii.

Cu experienţă ȋn Bestjobs, Vivre şi Clever Taxi, Neogen creează premisele transformării modelului de business Conso, cu o orientare majoră către tranzacţionarea de produse şi servicii financiare.

Într-o hotărâre din 4 aprilie 2018 a acționarilor Conso Media Group, publicată în această lună în Monitorul Oficial, se arată că acționarii Preda Adrian și Stoica Emil-Dan si-au cesionat către Neogen o parte din pățile sociale pe care le dețineau. În aceeași ședință s-a aprobat și 'majorarea capitalului social, prin aport în numerar al asociatului Neogen - S.A. la capitalul social al Conso Media Group - SRL, reprezentând 1.000 (unamie) de părți sociale cu valoarea nominală egală de 10 lei fiecare în sumă de 10.000 (zecemii) lei pentru suma plătită de 847.188 (optsutepatruzecișisaptemiiosutăoptzecișiopt) lei. Diferența față de valoarea nominală, în sumă de 837.188 lei, reprezintă prima de emisiune aferentă emiterii celor 1.000 (unamie) de părți sociale'.

În urma tranzacției, structura acționariatului este următoarea:

1. Preda Adrian - 14,70% din acțiuni

2. Stoica Emil-Dan - 14,69% din acțiuni

3. Iacob Alin-Eugen - 27,12% din acțiuni

4. Șerban Marius-Cicerone - 17,12% din acțiuni

5. Neogen S.A., prin reprezentant legal Călin Fusu, - 26,37% din acțiuni.

Conso.ro este un important portal de comparaţii şi informaţii financiare cu peste 180.000 de utilizatori unici şi peste 700.000 afişări lunar. Conso.ro este un portal independent care nu este administrat sau deţinut de companii care desfăşoară şi activităţi de brokeraj de credite sau de companii ȋn spatele cărora se află bănci sau alte instituţii financiare. Serviciile oferite de Conso.ro sunt gratuite pentru consumatori.

Compania Neogen SA a fost ȋnfiinţată ȋn anul 2000 şi s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de succes de tip marketplace ȋn zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută ȋntre timp la Daimler) şi iTaxi. Investiţia ȋn Conso.ro este prima din domeniul financiar.