Nokia a anuntat, luni, ca negociaza vanzarea liniei de productie de solutii mobile personalizate pentru autovehicule din Bochum, Germania, catre fondul de investitii private Equity Partners GmbH si fostul director al acestei divizii, Razvan Olosu, scrie Reuters. Divizia are o fabrica de productie in Germania. Oficialii Nokia au tinut sa precizeze ca in urma tranzactiei, personalul acestei divizii se va putea transfera in cadrul noii companii.

Producatorul finlandez si-a facut publica intentia de a renunta la aceasta divizie odata cu anuntul inchiderii fabricii din Bochum. Motivul - intreruperea unei alte activitati non-productie. La acea vreme, producatorul preciza ca este in negocieri pentru vanzarea acestei afaceri cu Sasken Technologies.

"In urma transferului productiei catre alte fabrici din Europa, Nokia intentioneaza sa intrerupa si orice alte activitati de non-productie desfasurate in prezent la Bochum. Legat de planurile de inchidere a facilitatii de productie din Germania, Nokia a anuntat, de asemenea, planurile de vânzare a liniei de productie de solutii mobile personalizate pentru autovehicule. Momentan, Nokia se afla in tratative cu Sasken Technologies pentru vânzarea software-ului de prelucrare dezvoltat de catre unitatea de cercetare si dezvoltare de la Bochum", se preciza in comunicatul de presa Nokia, din 15 ianuarie.

In comunicatul de presa dat publicitatii luni de Nokia, reprezentantii producatorului finlandez tin sa precizeze faptul ca locurile de munca nu sunt amenintate si ca, in urma tranzactiei, personalul acestei divizii va avea posibilitatea sa se transfere in cadrul noii companii.

Se estimeaza ca acordul va fi finalizat in prima jumatate a acestui an, insa valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Presedintele Nokia viziteaza luni Germania pentru a discuta despre situatia de la Bochum

Presedintele concernului finlandez Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, se intalneste luni cu ministrul economiei din landul Renania de Nord-Vestfalia, Christa Thoben (CDU), confirmand zvonurile despre vizita sa in Germania, anunta Financial Times Deutschland, citat de NewsIn. Potrivit publicatiei, presedintele Nokia ar fi deschis pentru "solutii inovative", dar nu este pregatit sa renunte la decizia sa de a inchide fabrica din Bochum.

Nokia a anuntat la data de 15 ianuarie a acestui an ca va inchide la jumatatea anului 2008 fabrica de la Bochum din Germania si relocarea productiei in Romania. Oficialii Nokia si-au justificat decizia prin costurile prea mari ale fortei de munca din Germania. Anuntul a provocat reactii aprinse in Germania, uzina avand 2.300 de angajati care vor ramane fara locuri de munca. Alti circa 2.000 de angajati ai companiilor subcontractante risca sa isi piarda si ei locurile de munca.