Nokia ar putea sa nu renunte la toate operatiunile fabricii din Bochum, Germania, pe care intentioneaza sa o inchida, anunta Rheinische Post, fara a dezvalui sursa informatiilor, citat de CNNMoney.com. Nokia ar urma sa-si pastreze divizia de testare a telefoanelor mobile, masura care ar duce la salvarea a circa 100 de locuri de munca. Anuntul vine dupa intalnirea de luni intre presedintele concernului finlandez Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo si oficialii landului german unde se afla, in prezent, fabrica Nokia.

Cotidianul german mentioneaza ca masura ar fi inca subiectul discutiilor intre Nokia si oficialii landului german Renania de Nord-Vestfalia (NRW). Un comunicat al guvernului landului german dat publicitatii luni seara anunta ca presedintele Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo si ministrul economiei din landul Renania de Nord-Vestfalia, Christa Thoben (CDU) au hotarat infiintarea unei comisii care sa gaseasca "solutii inovatoare" pentru fabrica de la Bochum a concernului finlandez.

In urma cu patru zile, Rheinische Post mentiona, citand surse apropiate companiei, care au preferat sa-si pastreze anonimatul, ca Nokia analizeaza posibilitatea de a oferi muncitorilor de la fabrica Bochum din Germania locuri de munca in Romania, unde va fi relocata productia. Informatia a fost dezmintita de un oficial Nokia, care, de asemenea, a dorit sa-si pastreze anonimatul.

La data de 15 ianuarie a acestui an, Nokia a anuntat ca va inchide la jumatatea anului 2008 fabrica de la Bochum din Germania si ca va reloca productia in Romania. Oficialii Nokia si-au justificat decizia prin costurile prea mari ale fortei de munca din Germania. Anuntul a provocat reactii aprinse in Germania, uzina avand 2.300 de angajati care vor ramane fara locuri de munca. Alti circa 2.000 de angajati ai companiilor subcontractante risca sa isi piarda si ei locurile de munca.