Nokia va livra T-Mobile US echipamente de reţea 5G în valoare de 3,5 miliarde de dolari, au anunţat cele două companii. Este cel mai valoros acord în domeniul tehnologiei 5G la nivel mondial şi o dovadă concretă a noului ciclu de îmbunătăţire reţelelor wireless, transmite agenția Reuters, preluată deNews.ro.

NokiaFoto: YouTube

T-Mobile, al treilea mare operator de telecomunicaţii din Statele Unite, a convenit în aprilie un acord de fuziune cu Sprint, pentru a crea un concurent mai puternic pentru giganţii Verizon şi AT&T.

T-Mobile a anunţat că, în urma acordului multianual încheiat cu Nokia, va oferi primele servicii 5G la nivel naţional.

Comanda primită din partea T-Mobile este esenţială pentru Nokia, ale cărei rezultate financiare au fost afectate în ultimii ani de încetinirea cererii pentru reţelele 4G şi de îndoielile tot mai mari ale investitorilor că noile contracte pentru reţelele 5G vor creşte profitabilitatea în acest an.

Reţelele 5G vor oferi viteze mai mari pentru utilizatorii de telefoane mobile şi vor face reţelele mai sigure.

Operatorii de telecomunicaţii au evitat să se angajeze la modernizarea reţelelor din cauza fondurilor limitate. Mulţi consideră că tehnologia 5G aduce doar o îmbunătăţire a capacităţii, nu şi funcţii noi.