​Grupul Digi Communications, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a anunțat astăzi lansarea serviciilor de internet fix și telefonie fixă în Spania. Noile servicii vor fi disponibile într-o primă fază clienților din provincia Madrid, urmând să fie introduse și în alte provincii spaniole. Serviciile sunt furnizate de Digi Spain, filială a grupului Digi, în baza unui acord de acces la infrastructura operatorului Telefonica. În Spania, țară unde este o importantă comunitate de români, Digi furniza până acum doar comunicații mobile, având peste 1,1 milioane de abonați la sfârșitul lunii iunie din acest an.

Operatiunile Digi in Spania si ItaliaFoto: Digi Communications

Digi este compania mamă a RCS & RDS, unul dintre principalii furnizori de pay TV și servicii de telecomunicații în Romania și Ungaria. De asemenea, RCS & RDS furnizează servicii mobile în calitate de MVNO (operator mobil virtual - folosind rețeaua altor operatori, Telefonica în Spania și Telecom în Italia) unor vaste comunități românești din Spania și Italia.

Operațiunile din Spania

Veniturile din Spania aferente trimestrului doi din acest an, încheiat la 30 iunie, au fost de 30,2 milioane euro, în creștere cu 40,5% față de venituri de 21,5 milioane euro în perioada similară din 2017, potrivit celor mai recente date financiare anunțate de Digi.

Compania avea peste 1,12 milioane de abonamente de comunicații mobile în Spania, la finele lunii iunie din acest an, în creștere cu 51,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Operațiunile din Italia

Veniturile din Italia s-au ridicat la 5,9 milioane euro în aceeași perioadă de referință, în creștere cu 25,5% față de trimestrul încheiat la 30 iunie 2017. Pe această piață, Digi avea 209.000 de abonamente de comunicații mobile la sfârșitul lunii iunie 2018, în creștere cu 50,4% față de perioada similară din 2017.

Creșterea numărului de clienți atât în Spania cât și în Italia este motivată introducerea unor oferte mai atractive de telefonie mobilă și date pe aceste piețe.