"Se tot vorbește zilele acestea despre resursele de la Marea Neagră. Și frecvențele 5G reprezintă o resursă a statului român și m-aș bucura ca licitația să fie un succes, la fel cum a fost și licitația 4G.", a declarat luni Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). Întrebat dacă se așteaptă să vină și jucători noi la această licitație, Grindeanu a spus că "pentru oricine vine înseamnă investiții mai mari pentru că trebuie să o ia de la zero, dar nu pot spune că nu m-ar bucura să avem o competiție mai mare. Loc este să vină și operatori noi la licitația pe care o s-o avem spre finalul anului viitor."

Sorin Grindeanu, despre 5GFoto: Hotnews
  • VIDEO Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, despre licitația 5G:

Prezent la evenimentul ZF Digital 2018, Sorin Grindeanu a mai precizat că "raportul calitate preț al comunicațiilor din România este unul dintre cele mai bune din lume, nu doar din Europa, și asta datorită modului în care și-au dezvboltat rețelele operatorii telecom".

Arbitrul telecom (ANCOM) a dezbătut și adoptat, în data de 19 iulie, împreună cu industria planul de măsuri și calendarul național privind alocarea benzii de frecvențe 470-790 MHz, destinată implementării tehnologiei 5G în România. “Odată cu consultarea pe tema benzii de 700 MHz, am agreat practic calendarul punerii la dispoziţie a spectrului radio necesar implementării tehnologiei 5G în România. Vom finaliza toată documentaţia acestei licitaţii, care înseamnă inclusiv preţuri de pornire, până în luna iulie 2019 şi vom încheia licitaţia pentru spectru cel târziu în decembrie 2019”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.