​​"Această creștere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaților care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiții atractive pentru cetățenii care își doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poșta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni.", a precizat luni pe Facebook Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor. Compania de stat Poșta Română, cel mai mare operator local de servicii poștale, are peste 24.000 de angajați.

Posta RomanaFoto: MCSI

Anunțul făcut luni pe Facebook de Ministrul PSD al Comunicațiilor, Petru Bogdan Cojocaru:

Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor

Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor

Foto: Arhiva personala

"Reducerea deficitului de personal de la Compania Națională Poșta Română S. A., prioritate pentru Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Cea mai mare corecţie salarială din ultimii zece ani a fost posibilă, la Poşta Română, după rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, aprobată în şedinţa de Guvern din 24 octombrie.

Astfel, începând cu 1 noiembrie 2018, un număr de 13.261 de angajaţi, 89% dintre ei reprezentând personal operaţional, va primi în plus, la salarii, o sumă medie de 337 de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 15%, cea mai mare corecţie salarială din ultimii 10 ani.

Compania Națională Poșta Română este o societate strategică la nivel de țară, în care își desfășoară activitatea peste 24.000 de angajați. În plin proces de redresare a celui mai mare operator de servicii poștale din România, ne-am îndreptat atenția asupra personalului, deoarece ne dorim ca angajații noștri să realizeze că munca lor este importantă, fiind interfața dintre noi și cetățenii care beneficiază de serviciile Poștei.

Concret, această creștere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaților care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiții atractive pentru cetățenii care își doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poșta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni. Odată cu noile creșteri salariale și cu realizarea treptată de investiții la Poștă, consider că interesul cetățenilor de a lucra aici va crește, iar actualii angajați vor fi stimulați să își îmbunătățească rezultatele muncii. Reconsolidarea încrederii în Poșta Română este o prioritate pentru mine și întregul Executiv, acest lucru realizându-se treptat prin investiții și angajați responsabili.

La baza rectificării cheltuielilor de natură salarială pentru anul 2018 au stat nevoia de personal resimțită de Compania Națională Poșta Română S. A, combătută prin crearea unui cadru atractiv de lucru în cadrul societății, și respectarea prevederilor asumate în Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020, privind efectuarea, în perioada octombrie - decembrie 2018, de corecţii salariale, prin reaşezarea salariilor pe tranşe de vechime în sistemul poştal, în vederea eliminării diferenţelor de salarii pe funcţii/ vechime. Totodată, s-a ţinut cont de respectarea prevederilor Legii nr. 2/2018 a bugetului de stat privind majorarea cheltuielilor de natură salarială faţă de anul precedent, precum şi de execuţia cheltuielilor de natură salarială din perioada ianuarie - august 2018."

  • Ce-i transmit pe Facebook unii angajați ai Poștei ministrului Comunicațiilor: Nu este nicio corecție. Corect ar fi să ne diferentieze sporul de vechime

La postarea ministrului nu au întârziat să apară comentariile foștilor sau actualilor angajați:

Comentarii catre ministrul Cojocaru

Comentarii catre ministrul Cojocaru

Foto: Captura Facebook

"Nu este nici o corectie. Corect ar fi să ne diferentieze sporul de vechime......Nu este corect ca cel care are 35 de ani in sistem sa aiba acelasi salariu cu cel care are 15 ani......unde este sporul de vechime oare", se arată într-un comentariu.

"Ar trebui să se revină la sporul de vechime și de fidelitate sau cum vor să îi spună acum spor de loialitate dar și sporul de vechime trebuie reintrodus că a fost cea mai mare păcăleala a slpr și cnpr", precizează un alt comentator.

Statul a virat în luna mai din acest an 153 milioane de lei în conturile Poștei Române, primul pas al capitalizării prin care datoriile către Fisc ale companiei vor fi șterse.

Diferenţa până la suma de 170.000.000 lei a majorării de capital de la Poștă va fi virată în ultimul trimestru al acestui an, a anunțat luna trecută Ministerul Comunicațiilor. Suma este destinata achitarii datoriilor restante la bugetul general consolidat, asa cum este prevazut in Legea bugetului de stat pe anul 2018.

Poșta Română este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.