"Vrei să fii oficiant, casier, factor poștal, mânuitor valori, șofer, agent transport valori, diriginte, agent curier sau muncitor necalificat? Vino alături de noi!", a anunțat marți pe Facebook Poșta Română care are scoase la concurs sute de posturi în țară. Contactați de HotNews.ro, oficialii companiei au transmis o listă cu 'salarii maxime aproximative, brute, pentru fiecare post scos la concurs în București', salarii care variază între 2700 de lei și 5.100 de lei, plus bonuri de masă. Anunțul vine la o zi după ce Ministrul Comunicațiilor a anunțat majorări salariale în contextul în care concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni.

Angajari la PostaFoto: Captura Facebook

Conform informațiilor Poștei Române, "salariile maxime aproximative, brute, pentru fiecare post scos la consurs in mediul urban, Bucuresti, sunt:

- OFICIANT URBAN- 3100 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- FACTOR POSTAL PRELUCRATOR - 2.700 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- OFICIANT PRELUCRATOR - 3.000 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- MANUITOR VALORI - 3.300LEI, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- CASIER OFICIU POSTAL URBAN - 3.200 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- FACTOR POSTAL DISTRIBUITOR URBAN - 2.900 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- DIRIGINTE - 5.100 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- AGENT CURIER - 3.400 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- OFICIANT SUPERIOR - 3.300 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- SOFER PE AUTOVEHICULE PESTE 3,5 T - 3.200 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi;

- INSPECTOR EXPLOATARE - 5.100 lei, la care se adauga bonuri de masa in valoare de 11,5 lei/zi.

Precizăm că Poșta Română nu are în vedere concedieri colective, așa cum se speculează. Din contră, suntem pe deficit de personal și ne dorim să angajăm, ceea ce am comunicat deja.", a precizat marți pentru HotNews.ro Claudia Bibire, coordonator compartiment comunicare în cadrul Poștei Române.

Ministrul Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru (PSD), a anunțat cu o zi în urmă că începând cu 1 noiembrie 2018, un număr de 13.261 de angajaţi, 89% dintre ei reprezentând personal operaţional, va primi în plus, la salarii, o sumă medie de 337 de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 15%, cea mai mare corecţie salarială din ultimii 10 ani.

  • "Această creștere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaților care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiții atractive pentru cetățenii care își doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poșta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni.", a precizat luni pe Facebook Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor.

Compania de stat Poșta Română, cel mai mare operator local de servicii poștale, are peste 24.000 de angajați. Compania este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.